Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Кімнатний бамбук – як закрутити?

Дата: 19.09.2022Переглядів: 3100Коментарі: 0
Кімнатний бамбук – як закрутити?

Ефектно закручене стебло бамбука – популярний елемент фітодекору, який часто використовують дизайнери інтер'єрів. Рослина має дуже екстравагантний вигляд – і в групі собі подібних, і тоді, коли вона є складовою частиною флористичного ансамблю. Зазвичай такі композиції купують у готовому вигляді, проте набагато цікавіше виростити подібне диво самостійно. Як це зробити, Ви дізнаєтесь із цієї статті блога Украфлори.

Що таке Lucky Bamboo

Дивно, але "Лаки бамбук" або "Бамбук Щастя", як заведено називати спіралеподібні та будь-які інші модифікації цієї рослини, не має жодного стосунку до сімейства бамбукових. Насправді Lucky Bamboo – торгова назва драцени Сандера (Dracaena sanderiana), стебло якої своєю сегментарною формою схоже на пагони бамбука. По суті, ці рослини навіть не родичі, відповідно, ставитись до Lucky Bamboo треба як до драцени будь-якого іншого виду. А оскільки ми вирішили вирощувати свій спіральний «бамбук» з нуля, то й почнемо, наприклад, із живців, які часто використовують для розмноження драцени. Отже:

  1. Підготовляємо місце – прозору посудину з водою та доданими до неї рідкими добривами для драцен.
  2. Щоб наш домашній красунчик одразу мав презентабельний вигляд, на дно посудини укладаємо гарні камінці, скляні кульки та будь-які інші декоративні елементи, що не вступають у реакцію з водою.
  3. Живець поміщаємо в посудину і виділяємо йому добре освітлене місце вдалині від опалювальних приладів.
  4. Воду рекомендується міняти приблизно раз на тиждень, не забуваючи про підгодівлю.

Через рік утримання в живильному розчині, коли виросте коріння, витягнеться стовбур і з'явиться листяна «маківка», рослину можна пересадити в легкий ґрунт і забезпечити їй догляд, рекомендований для драцен. Але щоб отримати вигнуту в спіраль квітку, діяти треба дещо інакше.

Як вигнути стебло

Вихідним матеріалом краще брати не живець, а молодий пагін з кількома листочками. Його потрібно акуратно зрізати з вашої драцени-бамбука, зачистити нижню частину стебла і далі діяти таким чином:

  • Для формування пагону вибираємо опору – предмет циліндричної форми зі скла, кераміки чи пластику. Його діаметр визначатиме діаметр витка спіралі.
  • Прикладаємо підготовлену гілочку до опори вертикально і фіксуємо її мотузкою або скотчем, загинаючи верхівку з листочками в будь-який бік.
  • Поміщаємо низ конструкції в ємкість з водою, не забуваючи про добрива.
  • Беремо картонну коробку, в яку може вільно поміститися вся конструкція, і нпаросткаа одній бічній стінці приблизно посередині ножем прорізаємо 3-4 маленькі отвори.
  • Поміщаємо ємкість з рослиною всередину коробки, направляємо верхівку з листочками до прорізів і щільно закриваємо.
  • Виставляємо конструкцію на яскраво освітлене вікно або під фітолампу так, щоб світло всередину потрапляло лише крізь отвори.
  • Кожного дня коробку необхідно відкривати і трохи відвертати від отворів конструкцію, що знаходиться в ній. Пагін в процесі зростання буде тягнутися до світла і, поступово завиваючись навколо опори, надаватиме стеблу форму спіралі.
  • Щоб створювати щільну та тугу спіраль, кожен виток рекомендується фіксувати на опорі дротом або мотузкою.
  • Коли рослина досягне бажаного розміру, її виймають із коробки і надалі доглядають, як будь-яку іншу драцену.

Таким чином, бачимо, що секрет спіралеподібного бамбука полягає в природній властивості будь-якої рослини тягнутися до джерела світла. Техніка створення досить нехитра, але якщо вам кортить якнайшвидше прикрасити дім екстравагантним Бамбуком Щастя, вже сформований пагін можна придбати в магазині Ukraflora.

 

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call