Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Як вибрати квіти для весільного букету – поради від професійного флориста

Дата: 10.08.2023Переглядів: 494Коментарі: 0
Як вибрати квіти для весільного букету – поради від професійного флориста

Букети на весільній церемонії відіграють найважливішу роль у створенні урочистої, піднесеної святкової атмосфери. Вони є яскравими акцентами у весільному декорі, що символізують любов та благословення для молодої пари. Квіткові ансамблі бувають двох типів – вітальні та традиційні букети нареченої. З цієї статті блогу Украфлора ви дізнаєтеся, які вимоги висуваються до тих та інших типів букетів, які квіти використовують у різних випадках, а також чим слід керуватися, вибираючи квіти на весілля.

Букет нареченої

Весільний букет молодої, зібраний із найвишуканіших квітів – вершина квіткової гармонії. Він відображає індивідуальність молодої, її стиль, її сутність. Очевидно, що насамперед букет нареченої має гармоніювати з її сукнею, але й не тільки. Не менш важливе значення мають:

  • Вік. Юним дівчатам пасують ніжні квіти – наприклад, букет у пастельних відтінках з троянд, півоній та гвоздик з їх тендітними «мереживними» пелюстками. Він створить романтичний образ, що відображатиме юність і свіжість. Більш зрілим нареченим підійдуть квіткові ансамблі в насичених кольорах і з різнорідною структурою. Комбінація троянд, лілій та еустом у яскравих відтінках створить елегантний та вишуканий образ.

  • Колір волосся. Блондинкам пасують світлі та м'які відтінки, букет з білих та кремових троянд, лілій та гіпсофіли створить невагомий та витончений образ. Брюнеткам і темним шатенкам пасують більш насичені та контрастні кольори. Червоні, фіолетові або темно-сині бутони троянд, орхідей, астильби додадуть глибину та стильність в образ нареченої.

  • Зріст. Високим дівчатам підійдуть вертикальні композиції з лілій, гладіолусів, дельфініуму, які підкреслюють їхню витонченість та статність. Мініатюрним нареченим рекомендується вибирати компактніші форми, щоб не перевантажувати силует і зберегти пропорції.

  • Тематика весілля. Якщо оформлення урочистостей має певну тематику, букет для молодої вибирається з цим урахуванням. Наприклад, для весілля в стилі прованс ідеально підійде композиція з лавандою та зеленню, а для морської весільної вечірки – блакитні або бірюзові квіти, декоровані штучними перлинами та черепашками.

  • Пора року. Сезонність також відіграє роль у виборі. Адже це не тільки економічно доцільно, але й додає природності в образ молодої. Наприклад, навесні чарівно виглядають гіацинти та конвалії, влітку – соняшники, восени – гладіолуси та жоржини.

Для декорування букета нареченої використовуються атласні стрічки, органза або інші матеріали відповідно до загального стилю. Ошатності додають допоміжні елементи – намистини, перлини, стрази. Також слід пам’ятати, що вкрай важливим фактором є ергономічність, адже наречена триматиме свій букет у руках протягом довгого часу.

Вітальний букет

Подарунковий букет на весілля – це особливий жест, яким гості висловлюють свої привітання та найкращі побажання молодятам. Він помітно відрізняється від букета нареченої, насамперед зазвичай більшими розмірами, але й не тільки. У цьому разі квіти вибираються довільно, відповідно до смаків одержувачів та загального стилю весільного заходу. Ось кілька порад щодо його вибору:

  • Поєднуйте квіткові кольори так, щоб створити комплементарність або контраст у букеті. Наприклад, сміливе поєднання рожевих та фіолетових або жовтогарячих та зелених відтінків виглядає екстравагантно та мальовничо, а квіти в єдиній колірній гамі – елегантно та шляхетно.

  • Якщо ви не впевнені у перевагах одержувача, вибирайте універсальні кольори, які подобаються більшості людей. Наприклад, білі, кремові чи пастельні відтінки троянд є класичним вибором для вітальних букетів.

  • Якщо весілля оформлене у романтичному стилі, підійдуть півонії, троянди, фрезії. Якщо святкування має гламурний характер, можна вибрати яскравіші і насичені  квіти, наприклад, орхідеї, кольорові кали чи анемони.

  • Використовуйте різноманітні види зелені – евкаліпт, папороть, гіпсофілу, щоб створити об'єм та текстуру в композиції.

  • Звертайте увагу на довговічність вибраних рослин, уникайте квітів, які швидко зів'януть, не дочекавшись закінчення шлюбної церемонії. Найстійкішими є гвоздики та хризантеми, вони зберігають привабливий вигляд, навіть перебуваючи без води протягом дня.

  • Уникайте квітів із сильним ароматом або пилком, вони можуть спричинити симптоми алергії у чутливих людей.

У магазині Ukraflora представлено величезну колекцію квітів, допоміжних рослин та всілякого декору, з яких можна збирати квіткові композиції будь-якого ступеню складності, а також готові квіткові ансамблі, створені кращими флористами України.

Повязані статті

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call