Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Як створювати й доглядати за композиціями з сухоцвітів

Дата: 27.09.2024Переглядів: 35Коментарі: 0
Як створювати й доглядати за композиціями з сухоцвітів

Композиції з сухоцвітів – це кращий спосіб зберегти красу природи у той час, коли погода за вікном зовсім не тішить. Ці композиції – мов закарбовані моменти літа, що не втрачають свого шарму протягом багатьох місяців, зберігаючи естетичний та привабливий вигляд аж до весни. Сухоцвіти ідеально підходять для тих, хто цінує мінімалізм і практичність, вони не потребують регулярного догляду, не в'януть і можуть стати чудовою альтернативою живим букетам. З цієї статті блогу Украфлора ви дізнаєтеся як створювати сухоцвіти і до яких технік вдаватись, щоб рослини якомога довше не втрачали своєї привабливості.

Як сушити квіти

Процес сушіння квітів має свої тонкощі, і від правильності виконання цього етапу залежить якість майбутньої композиції. Існує декілька розповсюджених методів сушіння, які дозволяють зберегти форму так колір квітів.

  • Повітряне сушіння. Це один із найпростіших та найпоширеніших способів. Для цього квіти зрізують у суху погоду, формують невеликі пучки та підвішують їх у темному, сухому та добре провітрюваному місці головками донизу. Повітряне сушіння підходить для багатьох квітів, але найкраще зберігає форму таких видів, як лаванда, безсмертники та гіпсофіла. Час сушіння може варіюватися від кількох днів до кількох тижнів, залежно від виду квітів та умов.
  • Пресування. Для отримання пласких сухоцвітів, що надалі будуть використані для створення настінного декору – картин або панно, квіти поміщають між аркушами паперу, кладуть під прес та залишають на кілька днів або навіть тижнів. Особливо придатними для цього методу сушіння є квіти з радіально-симетричною будовою, такі як ромашки, космеї, нагідки, акролініум.
  • Сушіння з гліцерином (стабілізація). Цей спосіб дозволяє зберегти пластичність квітів, роблячи їх до того ж більш довговічними. Для цього ніжки рослин на 2-3 см занурюють у розчин води і гліцерину (у пропорції 2:1) на 2-4 тижні. Гліцерин поступово витісняє воду з тканин рослин, і вони стають менш ламкими, зберігаючи при цьому природний вигляд. Цей метод підходить для квітів із товстими та міцними стеблами – троянд, гвоздик, тюльпанів.

Найкращі рослини для довговічних композицій

Вибір квітів для сушіння – ключовий момент у створенні красивих і довговічних композицій. Найкраще зберігають свій вигляд після висушування такі квіти:

  • Лаванда – безсумнівний фаворит серед сухоцвітів. Її аромат і яскравий колір зберігаються надовго, а сама рослина легко піддається будь-якому сушінню.
  • Лещиця (гіпсофіла) – тендітна рослина з дрібними білими або рожевими, схожими на крихітні ромашки квітками, що надають композиціям ажурної чарівності.
  • Цмин (безсмертник) жорсткі пелюстки цієї квітки добре тримають форму та зберігають яскравий колір – золотий, пурпуровий, помаранчевий.
  • Амарант – одна з тих рослин, що найчастіше використовується у сухоцвітних букетах. Його довгі, схилені грона додають композиціям драматизму та структурованості.
  • Фізаліс – яскраво-помаранчеві «ліхтарики» чудово доповнюють осінні композиції, зберігаючи насиченість кольору і структуру після сушіння.

Як зберігати сухоцвіти

Після того як композиція готова, важливо правильно її зберігати, аби вона залишалася привабливою якомога довше, а саме:

  • Уникайте вологи. Висока вологість може призвести до появи цвілі або втрати форми висушених рослин. Якщо ж квіти випадково потрапили у вологе середовище, їх слід знову підвісити у сухому місці для короткочасного просушування.
  • Захист від сонця. Пряме сонячне світло поступово руйнує пігмент, і квіти втрачають свій яскравий колір. Розміщуйте композиції у тих місцях, де сонячні промені не будуть потрапляти на них протягом тривалого часу.
  • Очищення від пилу. Сухоцвіти з часом накопичують пил, що може зробити їх менш привабливими. Для очищення можна використовувати піпідастр або фен у режимі холодного повітря та на мінімальних обертах, щоб акуратно видалити пил з рослин, не пошкоджуючи їх.
  • Уникайте різких температурних перепадів. Сухі квіти не люблять температурних стрибків, якщо композиції знаходяться у приміщенні з різкими перепадами, це може вплинути на їх структуру і зробити ламкими.

Композиції з сухоцвітів – це привабливий і водночас практичний елемент декору, що тривалий час зберігає естетичний вигляд. Вибираючи підходящі рослини та слідуючи простим правилам їх сушіння та зберігання, ви зможете створити довговічні та ефектні композиції, які не тільки прикрасять ваш дім, але й стануть чудовим подарунком. Втім, якщо створення сухоцвітів здається вам занадто клопіткою справою, у магазині Ukraflora ви можете купити професійно висушені квіти, підготовлені для створення інтер’єрних композицій.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call