Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

ТОП-10 популярних квітів для весільних церемоній та їх символіка

Дата: 09.08.2024Переглядів: 37Коментарі: 0
ТОП-10 популярних квітів для весільних церемоній та їх символіка

Весілля – це одна з найважливіших у житті людини подія, наповнена символізмом та емоціями. Одним із головних елементів весільного декору традиційно є квіти, які не лише прикрашають свято, а й несуть у собі глибокий зміст. У цій статті блогу Украфлора ми представимо до вашої уваги Топ-10 квітів, які часто використовуються у весільних церемоніях, а також розкриємо їхню символіку.

Квіти-лідери весільних букетів

Квіти з нашого списку відрізняються від більшості інших своєю яскравою виразністю, харизматичністю, багатством символіки і, що важливо у цій галузі флористики, здатністю зберігати свіжість без води протягом усього весільного дня. Кожна з цих квіток може виступати у букеті соло або ставати важливим елементом складної квіткової композиції.

  1. Троянда. Королева квітів, що символізує щире кохання з тонким нюансуванням залежно від кольору. Червоні троянди – символ гарячої пристрасті, білі – преклоніння, рожеві – ніжності. Троянди різних відтінків можуть створювати багатогранний і при цьому гармонійний настрій букета.
  2. Півонії. Ці квіти славляться своєю пишною красою та здатністю привертати до себе увагу. У багатьох культурах ці квіти символізують багатство, процвітання, благополучне життя, що робить їх дуже актуальними у весільних букетах. Півонії – сезонні квіти, вони чудово підходять для весняних весіль і служать часовим маркером цієї події.
  3. Лілії. Символ досконалої краси, шляхетності, аристократизму. Квітки лілії – великі, з бездоганним силуетом та витончено вигнутими пелюстками підкреслюють елегантний і водночас дуже жіночний образ нареченої.
  4. Фрезії. Квіти, що втілюють довіру та дружбу. Білі фрезії – одні з найкращих квітів для букета нареченої у класичному стилі, вони ідеально поєднуються з весільною сукнею та фатою, а кольорові фрезії чудово підходять для неформальних сучасних весіль.
  5. Тюльпани. Дуже позитивні квіти, що випромінюють оптимізм, щиру радість. Тюльпани різних кольорів можуть передавати різні емоції та настрої, від бездоганно ідеальних образів (білі тюльпани) до експресивних (фіолетові), романтичних (ніжно-рожеві), нестримно пристрасних (темно-червоні). У поєднаннях з іншими квітами багатогранність тюльпанів стає ще більш вираженою.
  6. Гортензії. Шляхетні квіти, що уособлюють багатство та успіх. Їх мереживні суцвіття створюють об'єм і текстуру у букеті, тому часто зустрічаються у збірних композиціях, відтіняючи більші квіти – півонії, троянди, лілії. Але також прекрасно гортензії виглядають в монобукетах, де на перший план виходить колір або гра з відтінками.
  7. Еустоми (лізіантуси). Квіти, що у різній стадії дозрівання і залежно від забарвлення нагадують гігантські дзвіночки, невеликі півонієноподібні троянди, маки або анемони. Еустоми уособлюють життєву енергію, м'яку силу, впевненість, але при цьому мають дуже ніжний вигляд. Ідеальний спосіб передати контраст між тендітністю нареченої та її стійкістю.
  8. Ранункулюси. Чарівні, схожі на невеличкі трояндочки квіти, що асоціюються з ніжними та делікатними почуттями. Ранункулюси прекрасні самі по собі, особливо якщо потрібно підкреслити мініатюрність нареченої, але так само чудово вони поєднуються з трояндами, еустомами, гортензіями.
  9. Кали. Завдяки своїй лаконічності, вони поєднують у собі величність та елегантність. Вважається, що кали є певним знаком довіри та символом майбутнього сімейного щастя молодої пари. Білі кали найчастіше зустрічаються у класичних весільних церемоніях, а кольорові – у неформальних.
  10. Хризантеми. Ці квіти, що символізують жіночу мудрість, стійкість та довголіття, цінні своєю багатошаровою текстурою, багатою палітрою кольорів, можливістю погратися з формами та відтінками. Хризантеми додають у весільний букет елемент графічності та структурності, вони ідеально підходять для весіль у будь-якому стилі.

Як бачите, квіти у весільних церемоніях несуть не лише естетичну функцію, а й смислову. З їхньою допомогою можна акцентувати образ нареченої, показати стосунки у молодій парі, висловити думки про майбутнє, передати настрій всієї церемонії, підкреслити стиль весілля. Цьому сприяє як візуальний образ квітки, так і символіка, що стоїть за цим образом. Квіти, що найкращим чином виконують ці завдання, є найпопулярнішими у весільних букетах. Загляньте у розділ сайту Ukraflora «Букети нареченої» та переконайтесь у цьому твердженні особисто!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call