Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Святкові декорації за допомогою квітів у різних країнах світу

Дата: 28.09.2023Переглядів: 175Коментарі: 0
Святкові декорації за допомогою квітів у різних країнах світу

Квіткові декорації на святах відіграють важливу роль у створенні унікальної атмосфери, передають символічне значення свята та дозволяють висловити культурні та мистецькі традиції різних народів. У європейських країнах існує цілий напрямок проведення квіткових парадів та баттлів, Мексика вкривається мільйонами квіткових головок на День Мертвих, новорічний декор святкового столу у мешканців Південно-Східної Азії нічим не схожий на флористичне оформлення Різдва у жителів країн християнського світу. Квітковий декор завжди унікальний і в цьому його краса. У цій статті блогу Украфлора ми розповімо про найцікавіші та знакові свята народів світу, які заведено прикрашати квітами.

Парад квітів (Bloemencorso)

Bloemencorso у перекладі з голландської означає «квіткова процесія». Зачинателем традиції, яка згодом поширилася на всю Європу, є Нідерланди, де подібні святкування проводилися ще в середні віки. Це яскрава та захоплююча подія, в рамках якої прикрашені живими квітами фургони, автомобілі, човни і навіть кораблі рухаються суходолом та водою, збираючи натовпи шанувальників та вболівальників. Теми параду щороку змінюються, вони можуть бути історичними, культурними, казковими, сезонними та будь-якими іншими. У грудні 2021 року культуру квіткових парадів у Нідерландах було внесено до Міжнародного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Свято Хризантеми (菊の節句,Kiku no Sekku)

У 9-й день 9-го місяця за місячним календарем у Японії відзначається Свято Хризантеми. Японці обожнюють цю щорічну подію, помилуватися букетами, фігурами і цілими квітковими полотнами з хризантем, що ростуть і зрізаними, вважається не просто гарним тоном, а хіба що не обов'язком кожного громадянина Японії. Свято Хризантеми проводиться вже близько 1000 років, спочатку воно було присвячене повазі до імператорів, а тепер воно є символом японської культури в цілому.

День Мертвих (El Dia de Muertos)

У Мексиці це свято відзначається з великим розмахом 1-2 листопада. Не менше 3000 років поспіль вся населена частина Мексики в ці дні забарвлюється в жовті і помаранчеві кольори мільйонів чорнобривців, складених у густі квіткові килими. Їхній яскравий і веселий колір покликаний дарувати оптимізм і прославляти життя, а не сіяти почуття гіркоти через втрату близьких.

Фестиваль тюльпанів у Keukenhof

З кінця березня по середину травня до нідерландського Королівського парку Keukenhof щорічно приїжджає близько мільйона відвідувачів з усього світу, щоб насолодитися гігантськими полями різнокольорових тюльпанів, складеними у неймовірної краси живі мозаїки. Гармонійні переходи кольорів і креативні візерунки – справжнє квіткове диво! Захід проводиться з 1949 року та з кожним наступним сезоном кількість його відвідувачів збільшується.

Фестиваль квітів у Колумбії (Feria de las Flores)

У колумбійському місті Медельїн це відносно нове свято, яке виникло як спроба показати мирне та культурне обличчя міста, підняти моральний дух його мешканців та створити позитивне уявлення про країну в період розгулу насильства та конфліктів, пов'язаних з наркотрафіком. У першій половині серпня місто заполоняє море квітів, складених у найнеймовірніші композиції, архітектурні форми та скульптури. Також під час Feria de las Flores проводяться грандіозні ходи, під час яких їх учасники несуть вулицями міста неймовірної краси квіткові панно та перевозять на рухомих платформах гігантські тематичні декорації із квітів. Зі скромного міського заходу Feria de las Flores давно перетворився на свято, на яке з'їжджаються люди з усього світу.

Великодній декор

У деяких країнах Європи існує давня традиція прикрашати символічні атрибути цього великого християнського свята живими квітами.

  • Великодні хрести (Blumen-Osterkreuz) особливо популярні на півдні Німеччини (Баварія) та в Австрії. Великі хрести з дерева густо прикрашаються квітами та зеленню та встановлюються у церквах, на цвинтарях і навіть у громадських місцях.
  • Пасхальні арки з квітів, зелені та інших традиційних для Великодня прикрас популярні в багатьох європейських країнах. Ними декорують двері житла та різні портали, а іноді квіткова арка встановлюється на відкритій місцевості і сама служить символічним порталом у Новий Світ.

У цій статті блогу Ukraflora ми розповіли про найвідоміші свята, пов'язані з квітами та квітковими декораціями. І хоча жоден опис не порівняти з особистим враженням, ми постаралися зробити короткий огляд і познайомити своїх читачів із цим чудовим пластом світової культури. Отже, вам є куди прагнути!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call