Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Поради від Ukraflora: які квіти краще вирощувати у теплиці

Дата: 12.09.2024Переглядів: 25Коментарі: 0
Поради від Ukraflora: які квіти краще вирощувати у теплиці

Теплиця – це ідеальне місце для вирощування безлічі квітучих рослин. У них можна створювати мікроклімат, що захищає рослини від несприятливих погодних умов і подовжує період їх цвітіння, а часом і дозволяє рослинам цвісти всупереч їхнім природним біоритмам. У цій статті блогу Украфлора ми розглянемо найпопулярніші та найпридатніші для тепличного вирощування квіти, а також коротко розповімо про умови, що необхідні для їх успішного зростання, розвитку та цвітіння.

Сумісність

При вирощуванні квітів у теплиці передусім слід врахувати сумісність рослин, оскільки далеко не всі види можуть комфортно співіснувати в одному мікрокліматі. Наприклад, троянди та лілії можна вирощувати поруч, оскільки вони вимагають подібних умов – стабільної температури та помірної вологості. Обидві ці квітки однаково потребують хорошого освітлення, що робить їх ідеальними сусідами. А ось тропічні рослини – наприклад, усі орхідеї, слід тримати окремо від інших квітів, оскільки вони вимагають вищої вологості та специфічного температурного режиму, який, як правило, є несприятливим для рослин помірного клімату. Таке сусідство може призвести до зниження декоративних якостей всіх культур, що вирощуються, і виникнення захворювань. Тому перед тим, як зайнятися тепличним вирощуванням квітів, слід переконатися, що вибрані види сумісні.

7 популярних квітів, що добре ростуть у теплицях

  1. Троянди. В українському кліматі саме теплиці надають оптимальні умови для вирощування чайно-гібридних сортів троянд, призначених для зрізки. У теплицях можна контролювати вологість і температуру, що дозволяє уникнути появи багатьох захворювань та шкідників, які нерідко атакують троянди. Тепличні троянди відрізняються від садових більшими бутонами та насиченішими відтінками.
  2. Лілії. Ще одні фаворити для тепличного вирощування. Ці благородні квіти чудово почуваються в умовах стабільної температури, помірної вологості та дуже акуратного поливу без переливу. У теплицях можна контролювати кількість і інтенсивність світла, що дозволяє досягати рясного цвітіння лілій.
  3. Хризантеми. Класичні осінні квіти, які можна успішно вирощувати в теплиці цілий рік, регулюючи насамперед освітлення, оскільки цвісти хризантеми починають із зменшенням світлового дня. Ці квіти віддають перевагу помірно прохолодним температурам і невисокій вологості повітря.
  4. Цибулинні (тюльпани, нарциси, гіацинти). Завдяки тепличним умовам, ці весняні першоцвіти можна вирощувати навіть у зимові місяці, отримуючи квіти, наприклад, до Нового Року чи до 8 березня. Створюючи специфічні умови для так званої «вигонки» (агротехнічний захід, спрямований на прискорення розвитку цибулинних культур), з'являється можливість отримувати квітучі рослини на кілька місяців раніше, ніж у відкритому ґрунті.
  5. Гвоздики. Досить невибагливі рослини, що вимагають певних умов для успішного росту. У теплиці можна досягати яскравих та насичених відтінків квітки, регулюючи освітлення, вологість та підгодівлю певними речовинами. Слід знати, що гвоздики погано переносять сусідство інших квітів і самі негативно впливають на них.
  6. Антуріуми. Ці екзотичні квіти часто використовуються в оформленні інтер'єрів та урочистих заходів, завдяки їх незвичайній, дуже виразній формі та яскраво-червоному забарвленню воскових пелюсток. Як мешканці тропіків, антуріуми вимагають високої вологості та постійної температури, чого найлегше досягти у тепличних умовах.
  7. Орхідеї. У теплицях для представників цього сімейства можна створювати ідеальний мікроклімат – відповідний рівень вологості, гарну вентиляцію та головне – перепади денної та нічної температури, що є обов'язковою умовою для цвітіння більшості видів орхідей. Проте вирощувати поруч можна далеко не всі орхідеї, оскільки у них дуже різні вимоги до багатьох природних факторів, тому приміщення теплиці доведеться поділяти на зони.

Крім «букетних» квітів у теплицях успішно вирощують розсаду відкритого ґрунту – чорнобривці, настурції, петунії, ротики, альстремерії та безліч інших квітучих садових рослин. Виростивши на початку весни міцні сіянці у теплиці, з потеплінням їх пересаджують на клумбу, де рослини продовжують розвиватися і цвісти.

Теплиці надають широкі можливості для вирощування найрізноманітніших квітів – від класичних троянд до екзотичних орхідей, від тендітних, витончених гіацинтів до народних улюбленців – чорнобривців. Якісний матеріал ви можете купити в магазині Ukraflora.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call