Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Півонії у весільних букетах: символи щастя та процвітання

Дата: 24.06.2024Переглядів: 110Коментарі: 0
Півонії у весільних букетах: символи щастя та процвітання

Півонії – одні з найпопулярніших квітів для весільних букетів. Їхня пишність, ніжні, мереживні пелюстки та тонкий, хвилюючий аромат завоювали серця наречених по всьому світу. Але краса цих квітів – лише одна з причин їхньої популярності у весільній флористиці. Півонії несуть у собі глибокий символізм, що асоціюється з найважливішими поняттями у житті – зі щастям і процвітанням. У цій статті блогу Украфлора ми розповімо про значення півонії і наведемо кілька прикладів весільних букетів, які не лише відображають красу цих воістину королівських квітів, але, що головне, підкреслюють чарівний образ нареченої.

Естетика

Півонії разом із трояндами та ліліями – найбільш використовувані квіти у весільній флористиці. Існує навіть таке поняття, як «Півонієве весілля», коли весь простір, виділений під шлюбну церемонію, оформляється півоніями. Проте ми зосередимося тільки на букеті нареченої. Чим же так приваблюють ці квіти? Відповідей буде кілька:

  • Краса. Це очевидний та безумовний фактор. Велика квітка з широко розкритими пелюстками завжди привертає увагу і викликає захоплення.
  • Різноманітність. Існує безліч сортів півоній, серед яких можна зустріти пишні махрові квіти, вишукані напівмахрові, природні немахрові. А кількість кольорів, відтінків та їх комбінацій не піддається обчисленню.
  • Стійкість. Зрізані півонії здатні досить тривалий час залишатись свіжими, обходячись без води, що робить їх дуже актуальними в умовах, коли церемонія може тривати дуже довго.

Ці якості дають можливість підкреслити образ нареченої, хоч би яким він був, і підтримувати це відчуття протягом усього знаменного дня.

Символіка

Півонії – одні з найбільш красномовних квітів у флористиці. На своїй батьківщині у Китаї вони здавна мають особливий статус і називаються «імператорською квіткою». У давні часи виткана на одязі півонія означала приналежність до імператорської сім'ї, а вирощувати ці квіти дозволялося лише в імператорських садах. Потрапивши до Європи, півонії зберегли свій особливий статус та благородну символіку. Сучасною мовою квітів вони уособлюють багатство, благополуччя, процвітання, достаток, довголіття, удачу та щастя, а європейська традиція додала до цього списку переваг ще й романтику. Ідеальна квітка для весільного букета! І тому вона така затребувана.

3 приклади весільних букетів з півонією

  1. Білі півонії з гіпсофілою. Такий букет підійде нареченій у класичній білій сукні, підкреслюючи її молодість та чистоту. Круглі голівки напіврозкритих махрових півоній, що потопають у легкому біло-зеленому мереживі з гіпсофіли, виглядають урочисто, піднесено та водночас романтично.
  2. Світло-рожеві півонії з еустомою. Такий букет уособлює романтику і чудово доповнить м'який та зворушливий образ молодої дівчини. Ніжні, ледь рожеві півонії, над якими височіють суцвіття білих еустом упереміш з ще нерозкритими м’яко-зеленими бутонами, чудово підкреслять образ юної, трохи сором'язливої ​​нареченої у натхненному очікуванні щастя.
  3. Яскраво-рожеві півонії з трояндами. Півонії насичено-рожевого, майже пурпурового кольору в поєднанні з червоними півонієподібними трояндами та пожвавлені гілочками евкаліпту виглядають багато, харизматично і навіть дещо зухвало. Цей букет підійде сміливій нареченій у нетрадиційній сукні, яка бажає внести до свого образу нотки драматизму.

Як бачите, півонії настільки різноманітні, що при вдумливому підході вони здатні доповнити та підкреслити буквально будь-який образ – від скромного та ніжного, до яскравого та виразного. Ще однією, не згаданою досі перевагою цих квітів є те, що вони сезонні, а значить, весільна церемонія запам'ятається всім присутнім ще й літньою атмосферою, символом якої є півонії. Загляньте у розділ «Букети» на сайті Ukraflora і переконайтеся, що переваги цих чудових квітів описані тут без перебільшення.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call