Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Осінні квіткові композиції для дому: які квіти можна використати?

Дата: 08.10.2024Переглядів: 31Коментарі: 0
Осінні квіткові композиції для дому: які квіти можна використати?

Осінь дарує нам дивовижне поєднання кольорів, форм і текстур, які ніби спеціально створені для того, щоб прикрашати наші оселі. Осінь – це час, коли Мати Природа бере потужний прощальний акорд, перед тим, як піти на відпочинок, залишивши людям свої багатства. Зберегти частинку неповторної осінньої магії у власній оселі допоможуть квіткові композиції, що здатні створити теплу атмосферу та подарувати затишок і спокій, інколи на кілька місяців наперед. У цій статті блогу Украфлора ми розглянемо, як осінні квіти, сезонні рослини та сухоцвіти допомагають створювати атмосферні інтер’єрні композиції.

Створюємо теплу атмосферу за допомогою квіткових композицій

Восени, коли дні стають коротшими, а вечори холоднішими, вкрай важливо додати в інтер’єр елементи, які даруватимуть тепло й комфорт. Квіткові композиції чудово справляються з цим завданням. Для створення дійсно затишної атмосфери рекомендується звертати увагу на композиції, що поєднують різноманітність форм і барв. Жовті та помаранчеві квіти уособлюють сонячність осінніх днів, а бордові, пурпурові та коричневі тони додають флористичним ансамблям глибини та елегантності.

Форми осінніх квіткових композицій зазвичай мають бути більш м'якими та розлогими, щоб відображати природну щедрість цієї пори року. Найбільш вдалими є горизонтальні або круглі композиції, що створюють відчуття спокою та гармонії. Характерною особливістю осінніх квіткових інсталяцій є легка асиметрія, яка додає природності та динаміки, неначе композиція створена не людьми, а самою природою. Підсилити ефект домашнього затишку допоможуть вдало підібрані вази, наприклад, з кераміки або дерева, вписуючи квіти у загальний контекст осіннього інтер’єру.

Традиційні осінні квіти

Осінь знаменується різноманіттям квітів, серед яких особливо виділяються хризантеми, айстри та жоржини. Вони символізують прощання з літом і підготовку до зими, тому ідеально підходять для створення осінніх композицій.

  • Хризантеми вважаються королевами осені. Їхні яскраві та насичені відтінки – від білого та ніжно-рожевого до червоно-теракотового, густо-бордового, пурпурово-фіолетового, насичують простір енергією навіть у найсіріші дні. Композиції з хризантем чудово виглядають як самі по собі, так і у поєднанні з іншими квітами або рослинним декором.
  • Жоржини вражають своєю бездоганною симетрією та багатошаровими, щільно розташованими пелюстками, що утворюють пишні квіткові кулі. Кольори жоржин часто поєднують кілька відтінків, що плавно переходять від насичених тонів у центрі до світлих або білих країв пелюсток. Деякі жоржини вкриті контрастними смугами або вкрапленнями, що надає кожній квітці індивідуальності.
  • Айстри – це справжні зірки осінніх садів, і сама назва цих квітів походить від давньогрецького слова ἀστήρ, що означає “зірка”. Особливою родзинкою айстр є їхня здатність поєднувати у собі сміливу яскравість із щімкою, швидкоплинною ніжністю, що найкращим чином відображує самий дух осені.

Ця класична трійця, звичайно, лідирує, але нею справа не обмежується.

Використання сухоцвітів і сезонних рослин

Коли йдеться про тривалість краси, незамінними елементами осінніх композицій є сухоцвіти. Вони зберігають свою декоративність протягом багатьох місяців, дозволяючи насолоджуватися осінньою красою аж до настання весни. Серед сухоцвітів особливо виділяються:

  • лаванда, 
  • гіпсофіла,
  • цмин (безсмертник).

Лаванда додає композиціям ніжності та аромату, а її фіолетові квіти залишаються привабливими навіть після висихання. Цмин у процесі сушіння також не втрачає своєї форми та природної яскравості, він вносить у композиції кольорову різноманітність. А дрібні квіточки гіпсофіли на тонесеньких ажурних гілочках створюють особливу текстуру, наповнюючи композиції подихом пройдешнього літа.

Серед сезонних рослин перш за все виділяються гілочки із плодами калини, горобини, шипшини, звіробою, глоду. Чудовим рішенням стане використання садових квітів – чорнобривців, різнокольорової целозії, що квітне зазвичай до перших заморозків, декоративних соняшників. Тобто будь-яких сезонних рослин, що відрізняться глибиною та насиченістю кольору, оскільки саме вони втілюють у собі все багатство осені.

Осінь – це ідеальний час для творчості, адже вона дарує нам безліч можливостей. Сміливо комбінуйте благородні хризантеми, життєлюбні айстри, величні жоржини з сезонними рослинами й сухоцвітами для того, щоб ваше житло було наповнене кольорами осені аж до настання зимових холодів і навіть довше. А вибрати квіти та рослини для власних мистецьких задумів ви завжди можете в Ukraflora.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call