Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Осінні квіти: які рослини розквітають у вересні

Дата: 06.09.2024Переглядів: 1001Коментарі: 0
Осінні квіти: які рослини розквітають у вересні

Осінній сад – це місце, де природа щедро розкриває свою особливу красу. У вересні багато рослин продовжують цвісти, наповнюючи сад багатством відтінків, які здаються особливо насиченими на тлі зелені, що в'яне. І в той час, як літній пейзаж засліплює яскравістю, буянням і різноманіттям кольорів, осінь вносить у нього теплоту і гармонію, даруючи відчуття спокою та умиротворення. Про те, які рослини створюють цю неповторну атмосферу вересневого саду, ми розповімо у статті блогу Украфлора.

Особливості та типи осінніх квітів

Популярні в Україні садові осінні квіти можна умовно поділити на три типи.

  1. Довгоквітучі види, що починають своє цвітіння на початку або середині літа і відцвітають у середині або наприкінці осені.
  2. Ремонтантні сорти рослин, здатні повноцінно цвісти двічі на сезон.
  3. Види, що зацвітають тоді, коли тривалість світлового дня суттєво скорочується, а температура починає знижуватися.

Вересень – це той місяць, коли всі рослини зі списку вище «звучать» тутті (всі разом) в останньому, прощальному акорді сезону.

Зірки осіннього саду

Принадність «головних» осінніх квітів полягає в тому, що вони не лише прикрашають сад, а й не менш чудово виглядають у букетах. До такого типу квітів належать:

  • Хризантеми. Найзнаковіші представниці квіткового різноманіття цієї пори року. Саме хризантеми починають цвітіння лише тоді, коли подих осені стає дедалі відчутнішим. Кущі, усипані суцвіттями всіляких форм, розмірів та забарвлень, перетворюють сад на мальовничу картину художника-пейзажиста.
  • Жоржини та айстри. Ці квіти зацвітають трохи раніше (у серпні), але пік їхнього цвітіння також припадає на вересень. На відміну від істинно осінніх хризантем, ці квіти емоційно сприймаються, як прощальний гімн літу з його накопиченою природною енергією. З похолоданням ці теплолюбні створіння поступово відцвітають.
  • Гладіолуси. Їхні величні стріли, увінчані пишними суцвіттями, додають у вересневий сад елегантність і деяку стилістичну стриманість. Цвітіння гладіолусів стартує наприкінці літа і триває до похолодання, а зрізані вони можуть стояти у вазі ще до двох тижнів, поступово розкриваючи бутони, що робить ці квіти чудовим вибором для довготривалих осінніх композицій.
  • Троянди. У вересні розпочинається повторне цвітіння багатьох ремонтантних сортів. У цю пору року квітучі трояндові кущі виглядають ледь не більш вражаюче, ніж влітку. Здається, що ці квіти закумулювали всю доступну їм сонячну енергію, щоб втілити її у розкішних осінніх бутонах.
  • Гортензії. У вересні ці квіти стають справжніми королевами саду. Їх величезні кулясті або волотисті суцвіття забарвлюються у благородні відтінки – від ніжно-рожевого до глибокого пурпурового, від небесно-блакитного до волошково-синього, від сніжно-білого до вершково-кремового та зеленуватого. Ці квіти здатні прикрасити і сад, і інтер'єр дому, тривалий час зберігаючи свою декоративність.

Ландшафтні квіти

У вересні розкривають нові бутони квіти, призначені для прикрашання прибудинкових територій, парків та скверів. До них належать.

  • Флокси. Ці квіти чудово виглядають у міксбордерах, створюючи щільні квіткові килими, що додають саду барвистості навіть наприкінці сезону.
  • Цинії або майори. Ці різнокольорові «ромашки» розфарбовують осінній сад у всі кольори веселки. Цинії відрізняються стійкістю до негоди та зберігають декоративність до похолодання.
  • Рудбекія. Жовті, рожеві, оранжеві квіти з темною серединкою створюють у саду колірні акценти, привертаючи увагу своєю простотою і водночас виразністю.
  • Очитки. Невибагливі квіточки-зірочки з щільними суцвіттями у відтінках рожевого та жовтого чудово виглядають у рокаріях та альпійських гірках.
  • Настурції. Полум'яно-помаранчеві та яскраво-червоні квіти привносять у сад елементи екзотики, а довгі плетисті стебла можна використовувати для озеленення парканів та арок.
  • Чорнобривці. Яскраві помаранчеві та жовті головки цих улюблених в Україні квітів надають осінньому саду сонячного настрою, наповнюючи його теплом.
  • Геленіум. Розквітаючи на початку осені, золотисто-оранжеві та кармінно-червоні суцвіття створюють у саду справжнє осіннє сяйво.
  • Пізні сорти клематису. Великі квіти соковитих відтінків прикрашають вертикальні конструкції саду, чудово доповнюючи осінній пейзаж.

Вересневий сад – це місце, де осінь демонструє всю свою багатогранність, свій найяскравіший, наймальовничіший бік. Численні квіти продовжують розквітати, перетворюючи сад на барвисту квіткову мозаїку, властиву тільки цій порі року. На сторінках сайту Ukraflora представлені букети, зібрані виключно з осінніх квітів. Погляньте на них і переконайтеся, що вони особливі!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call