Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Оживлення простору: вертикальні квіткові композиції

Дата: 01.10.2024Переглядів: 25Коментарі: 0
Оживлення простору: вертикальні квіткові композиції

Вертикальні квіткові композиції – це сучасний спосіб додати в інтер’єр свіжості та природного шарму. Використання кімнатних рослин не тільки загальноприйнятим чином – на підвіконні, підлозі або на столі, але й у масштабних зелених стінах, панно, підвісних конструкціях урізноманітнює простір, робить його більш живим, динамічним, оригінальним. Таке дизайнерське рішення у різних варіантах втілення підходить як для дому, так і для офісу, адже гармонія з природою – це надзвичайно важливий чинник, який впливає на здоров’я та психологічний стан людини за будь-яких обставин. Як за допомогою рослин оживити простір в оригінальний спосіб, ви дізнаєтесь із цієї статті блогу Украфлора.

Квіткові стіни та живі панно

Одним із найпопулярніших напрямків у створенні вертикальних квіткових композицій є так звані «зелені стіни» або «квіткові стіни», що створюють ілюзію занурення у природу, особливо в міських умовах, де так бракує зелені. Зелені стіни та панно створюють у різних техніках:

  • Контейнерна система. Каркас представляє собою конструкцію на кшталт стелажу, де на полицях містяться невеликі горщики з рослинами таким чином, аби зелень верхньої рослини перекривала нижній горщик, утворюючи однорідну стіну.
  • Кишенькова система. На конструкцію з металевого профілю кріпиться пластиковий вологонепроникний щит, а до нього – вологопроникні ємності (наприклад, повстяні), в які засипається субстрат і висаджуються рослини.
  • Модульна система. У цьому разі використовуються готові пластикові фітомодулі для висадки квітів, які монтуються на настінний каркас у довільному порядку.

В зелених стінах переважно зустрічаються рослини, що мають довгі та розлогі стебла – плющі (різні види хедери), ліани (епіпремнум, філодендрон), папороті (адіантум, нефролепіс), а також ампельні культури (цисус, традесканція). Їхні стебла легко розташувати вертикально, аби створити враження суцільного зеленого килима. Особливо цінними у зелених стінах є квітучі рослини, як то хойя, або стефанотіс. Живий килим, що час від часу вкривається чарівними запашними квітами, – це справжній шедевр флористичного дизайну!

Вертикальні сади та флораріуми

Вертикальні сади – це ще один ефективний спосіб озеленити інтер’єр. Метою такого розташування є компактне групування кімнатних рослин, що заощаджує місце у приміщенні та спрощує догляд. На відміну від квіткових стін, вони не обов’язково мають покривати всю площину стіни, а можуть бути частиною загального декору, виконуючи функцію оазису всередині приміщення. У цьому випадку каркасами є стелажі з різною висотою та глибиною полиць, на які встановлюються горщики з рослинами – декоративно-листяними та квітучими.

Флораріуми, або міні-сади у скляних контейнерах є ідеальним вибором для зовсім невеликих просторів, а також у разі потреби створити рослинам певний мікроклімат. У флораріумі можна відтворити цілу екосистему в мініатюрі, підбираючи рослини за принципом подібності в умовах утримання та догляду. Це можуть бути вологолюбиві тропічні види, або, навпаки, посухостійкі сукуленти.

Підвісні композиції та квіткові люстри

Підвісні композиції – це ще один спосіб перетворити приміщення на квітучий оазис. Вони додають легкості й візуальної динаміки, створюючи відчуття, що квіти парять у повітрі. Одним із найпопулярніших рішень вертикального озеленення є квіткові люстри. Зазвичай це масивні вінтажні люстри, виготовлені з металу (т.зв. люстри-свічки), на яких підвішуються ампельні рослини, наприклад, ампельні бегонії та орхідеї, шлюмбергери, клеродендруми, фуксії. Люстри, з яких каскадами спадають екзотичні квіти, стають справжніми інтер'єр-зірками, особливо під час святкових подій або романтичних вечерь. Також існують у фабричний спосіб виготовлені фітолюстри – підвісні освітлювальні прилади, у яких передбачено встановлення рослин у горщиках таким чином, що рослини отримують додаткове освітлення, не затінюючи собою простір. Такі люстри зазвичай розміщують у вітальнях над великими обідніми столами, де вони освітлюють і водночас декорують приміщення.

Вертикальні квіткові композиції надають безліч можливостей для творчості в оформленні простору. Вони не лише додають природних елементів до інтер'єру, а й створюють динаміку, пожвавлюють та урізноманітнюють простір. Від зелених стін до підвісних люстр – кожна композиція може перетворити навіть найпростіший інтер'єр на унікальний і затишний острівець природи. Експериментуйте з різними форматами й квітами, і ваш простір заграє новими барвами та формами! А компанія Ukraflora завжди готова допомогти вам у цій справі, надаючи кращі рослини і квіти зі своєї колекції.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call