Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Найпопулярніші квітучі кімнатні рослини. Огляд та поради з догляду

Дата: 06.06.2024Переглядів: 723Коментарі: 0
Найпопулярніші квітучі кімнатні рослини. Огляд та поради з догляду

Багато хто вважає квітучі кімнатні рослини найкращою окрасою інтер'єру. У цьому немає нічого дивного, адже рослини здатні оживляти будь-який простір, а барвисті квіти, що розкриваються у всі пори року, вносять до приміщення динаміку та своєрідний шарм. У цій статті блогу Украфлора ми розглянемо 10 найпопулярніших кімнатних рослин, які цвітуть протягом року.

Топ-10 квітучих рослин для дому

  1. Азалія. Компактний кущик з акуратним темно-зеленим листям і розкішними суцвіттями рожевого, червоного, фіолетового, білого кольору. Азалія зацвітає з грудня до квітня і цвіте 2-3 місяці поспіль. Ця холодолюбна рослина комфортно почувається при 10-15ºC, а для того, щоб зацвісти, їй у період формування бутонів восени потрібен справжній холод (6-8ºС).
  2. Антуріум або Чоловіче щастя. Народну назву рослина отримала за суцвіття-качанчик, що бадьоро стирчить догори на тлі гарної серцеподібної оцвітини-покривала червоного, рожевого, бузкового кольору, який часто приймають за квітку. Антуріумам потрібне яскраве розсіяне світло, висока вологість та частий полив невеликими порціями. У цих умовах вони здатні формувати бутони цілий рік.
  3. Бегонія. Ця квітка славиться не лише барвистими бутонами, а й мальовничим листям у відтінках зеленого, червоного, бронзового, сріблястого кольору, часто з гарним малюнком. Квіти бегонії, залежно від виду, нагадують іноді крихітні трояндочки або камелії, іноді дзвіночки, іноді фіалки усіляких забарвлень, але завжди дуже яскраві. Бегонія – тропічна рослина, тому любить велику кількість світла, високу вологість і частий полив.
  4. Гібіскус або Китайська троянда. Кущ з багатим смарагдовим листям і великими, яскравими квітками лійкоподібної форми або махровими (з кількома рядами пелюсток) червоного, рожевого, помаранчевого, жовтого, білого кольору, часто з малюнком. Гібіскуси невибагливі, чудово пристосовані до стандартних кімнатних умов, люблять світло та щедрий полив. Якщо рослину підгодовувати і робити періодичну обрізку, вона здатна цвісти у будь-яку пору року.
  5. Гіацинт. Весняний первоцвіт із чарівними «кучерявими» суцвіттями-китицями та чарівним ароматом. Гіацинтам потрібне найбільш освітлене місце у кімнаті, прохолода і завжди трохи вологий ґрунт. При поливі потрібно намагатися не потрапляти струменем води на квітки і цибулину, що височить над поверхнею землі. Відцвілий гіацинт можна пересадити у відкритий ґрунт і, перезимувавши під снігом, він продовжить своє життя на клумбі.
  6. Каланхое. Дуже позитивна квітка з мініатюрними бутонами у всіх кольорах веселки та темно-зеленими листочками, що особливо добре виглядає безсніжною зимою на тлі похмурого пейзажу за вікном. Каланхое дуже невибагливе, воно задовольняється мізерними поливами, добре переносить сухе повітря, не вимагає досвітки і якогось складного догляду, при цьому здатне цвісти у будь-яку пору року.
  7. Сенполія чи Африканська фіалка. Милий компактний кущик з оксамитовими листочками та пишною шапочкою квіток у рожевих, синіх, фіолетових тонах, часто з ненав'язливим малюнком або двоколірними. Африканська гостя не переносить холоду та протягів, їй потрібно багато світла та дуже акуратний полив, тоді вона радує цвітінням у будь-яку пору року.
  8. Спатифілум або Жіноче щастя. Рослина з гарним листям у рельєфних прожилках на довгих ніжках, вертикально розташованим суцвіттям-початком і великим листком-покривалом білого, кремового або зеленуватого кольору. Мешканець тропіків любить яскраве розсіяне світло, високу вологість та рясний полив влітку. Щоб листя не втрачало свіжості, їх рекомендується обприскувати у спеку і під час опалювального сезону.
  9. Фаленопсис. Найневибагливіший представник сімейства орхідей, він здатний цвісти 3, 6 і більше місяців поспіль, випускаючи одну за одною квіти химерної форми та забарвлення. Фаленопсис віддає перевагу яскравому світлу і підвищеній вологості, але, адаптувавшись, стійко переносить часткову затіненість і сухе повітря. Поживні речовини орхідеї отримують не з ґрунту (він їм не потрібен), а з рослин, що розкладаються, тому субстратом для них служить соснова кора.
  10. Шлюмбергера, вона ж різдвяник, декабрист, зигокактус. Взимку, зазвичай на Різдво його довгі спадаючі пагони покриваються каскадами яскравих квіток-зірочок червоного, білого, фіолетового, апельсинового, персикового кольору. Різдвянику треба багато світла і поливи тільки тоді, коли ґрунт повністю висихає.

Ці та інші, не менш симпатичні та популярні квітучі кімнатні рослини, ви завжди можете купити в магазині Ukraflora.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call