Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Лаванда. Чарівна квітка у стилі прованс

Дата: 11.07.2024Переглядів: 150Коментарі: 0
Лаванда. Чарівна квітка у стилі прованс

Лаванда – символ умиротворення, істинний дух і справжній символ Провансу. Ніжний фіолетовий колір, що дав назву відтінку – «лавандовий», хвилюючий аромат і широкі можливості застосування зробили лаванду однією з найпопулярніших рослин у світі. Її вирощують як декоративну культуру для використання у букетах та ландшафтному дизайні, як сировину для виробництва ефірної олії, для сушіння та подальшого застосування у медицині та косметиці, й навіть як інгредієнт в кулінарії. Ця стаття блогу Украфлора присвячена воістину чарівній квітці – чудовій та багатогранній лаванді.

Лаванда у саду та на підвіконні

Ця квітка родом із Середземномор'я, де вона зростає на сонячних схилах та кам'янистих терасах в умовах нестачі води та на неродючих ґрунтах. Витривала рослина чудово підходить і для вирощування у країнах з помірним кліматом та прохолодними зимами за умови достатньої кількості сонячного світла. А світла лаванді потрібно багато! В іншому ж вона вкрай невибаглива, віддає перевагу піщаним або суглинистим ґрунтам, не потребує підгодівлі і навіть поливів, цілком задовольняючись рідкісними дощами.

Лаванда може стати не лише окрасою саду, а й чарівною кімнатною рослиною. Для цього знадобиться підвіконня (бажаної південної спрямованості), де квітка отримуватиме максимальну кількість світла, а також гарну вентиляцію в приміщенні. Ще краще, якщо горщикова лаванда житиме на відкритому, яскраво освітлюваному балконі, а взимку перебуватиме у прохолодному приміщенні при температурі +10-15°C. У таких умовах вона буде не лише окрасою інтер'єру, а й джерелом цінної сировини, яка завжди під рукою.

Лаванда у букетах

Неможливо уявити букет у стилі прованс без лаванди. Не менш органічно вона вписується у букети стилів рустик та бохо, тобто в будь-яку квіткову композицію, якій хочеться надати природного та романтичного вигляду.

  • Лаванда у букетах гармонійно поєднується з трояндами, півоніями, білими кущовими хризантемами, з польовими квітами та іншими травами.
  • Стабілізований лавандовий сухоцвіт – чудове доповнення до зимових букетів.
  • Лаванду часто використовують для оформлення бутоньєрок, вінків та квіткових композицій.

Ефірне масло

Лавандова олія, яку одержують із квіток шляхом дистиляції, – цінний продукт, який має безліч корисних властивостей. Вона заспокоює нервову систему, полегшує головний біль і мігрень, зміцнює волосся, має антисептичну та протизапальну дію, незамінна в ароматерапії.

  • Додайте кілька крапель олії у ванну для розслабляючого ефекту.
  • Додайте масло в лосьйон або крем для обличчя, щоб тонізувати шкіру.
  • Використовуйте лавандову олію для масажів, щоб під час прямого контакту зі шкірою підвищити ефективність процедур.
  • Нанесіть масло на пошкоджену або запалену шкіру (опіки, порізи, дрібні інфекції, акне) для її швидкого загоєння.
  • Розтопіть парафін, додайте кілька крапель олії, залийте отриману  масу у форму і дайте їй застигнути. Імпровізовану аромасвічку можна використовувати, наприклад, у ванній, навіть не запалюючи її, оскільки під дією тепла та вологи свічка сама собою випаровуватиметься.

Сушена лаванда

Це чудовий, століттями перевірений засіб, який буде корисним у різних обставинах.

  • Використовуйте лавандовий відвар, який допомагає боротися зі спазмами різного походження і характеру.
  • Зшийте з шовкової тканини невелику подовжену подушечку-ковбаску, наповніть її насінням льону та сушеною лавандою. Під час сну прикладайте цю подушечку до очей, щоб зняти з них напругу.
  • Зробіть саше з лавандою, щоб наповнити шафу або гардеробну ароматом прованських трав і одночасно захистити речі від молі.
  • Створіть арома-попурі із сушених трав, розкладіть ароматичні композиції по всій оселі та насолоджуйтесь запахами природи та літа у будь-який момент часу.

Крім практичної користі, лаванда має метафізичне значення. Вважається, що ця рослина притягує до житла позитивну енергію, приносить удачу та поглинає негатив. Воістину чарівне творіння природи, здатне зробити дім затишнішим, а життя – спокійнішим і щасливішим. У магазині Ukraflora лаванда завжди у продажу!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call