Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Квіти в офісі: створюємо атмосферу для відпочинку

Дата: 11.10.2024Переглядів: 19Коментарі: 0
Квіти в офісі: створюємо атмосферу для відпочинку

Створення комфортної та продуктивної атмосфери в офісі потребує не лише якісних меблів та продуманого дизайну інтер'єру, але й особливої уваги до рослинності. Квіти можуть перетворити офісний простір на місце, де люди почуваються спокійніше і працюють із задоволенням. Квітучі рослини мають унікальну здатність пом'якшувати візуальну жорсткість приміщень, а також покращувати настрій та концентрацію співробітників. І навіть коли йдеться про відпочинок, кілька грамотно підібраних композицій можуть значно сприяти розслабленню та зменшенню стресу. Про те, як вибрати квіти для офісу, ви дізнаєтесь із цієї статті блогу Украфлора.

Які квіти найкраще підходять для офісу

Квіти в офісі мають не тільки привертати увагу, але й бути функціональними, відповідати специфічним вимогам робочого простору, де важливими чинниками є простота догляду, універсальність та естетичність. При цьому слід враховувати, що різні зони офісу вимагають індивідуального підходу до оформлення квітами.

  • Робочі зони, такі як open space, загальні кабінети, вхідні зони мають бути зосереджені на практичних та довговічних рослинах.
  • Кабінет начальника та переговорні кімнати потребують статусного оформлення, у тому числі статусної флористики.
  • Кімната для відпочинку персоналу за замовчанням потребує композицій, що сприяють розслабленню.
  • Оформлення обідньої зони має поєднувати практичність, безпеку та естетику.
  • Санвузол часто обділений увагою, хоча саме тут можуть знайти своє місце кімнатні рослини, які не вимагають багато світла і люблять вологе середовище.

Підбирати рослини слід з урахуванням умов (освітленість, вологість, стиль інтер'єру), а також особливостей догляду. Зваживши на всі важливі нюанси, можна переходити, власне, до вибору квітів. Розглянемо три категорії рослин, які допоможуть створити в офісі атмосферу затишку та спокою.

  1. Зрізані квіти. Це просте та ефектне рішення для швидкого перетворення простору. Вони вносять свіжість і динаміку в інтер'єр, легко замінюються по мірі в'янення і можуть підкреслювати сезонність. Прекрасний вибір для кабінетів – композиції із хризантемами або герберами. Ці квіти довго зберігають привабливість, не вимагаючи особливого догляду, а яскраві відтінки допомагають покращити настрій. У переговорних кімнатах доречні композиції, наприклад, з троянд або лілій, що свідчать про спокійну та гармонійну атмосферу в офісі.
  2. Квітучі кімнатні рослини. Це довговічна прикраса, здатна радувати око цілий рік. Для офісних кабінетів чудово підійдуть довгоквітучі культури – спатифілуми, фаленопсиси, антуріуми, здатні створювати яскраві колірні акценти. Для обідньої зони ідеально підходять сенполії, а також квітучі сукуленти, наприклад, каланхое або бромелієві, які не тільки тішать око і є абсолютно безпечними, а й займають небагато місця, що також важливо.
  3. Сухоцвіти. Вони є альтернативою живим рослинам, при цьому довговічні, не вимагають догляду і можуть бути прикрасою для зон, де живі рослини швидко в'януть, наприклад, у санвузлах або темних коридорах. До речі, санвузол є єдиним місцем в офісі, де допустимі ароматні рослини, наприклад, лаванда або евкаліпт. Поміщені в мінімалістичні вазочки, ці сухоцвіти будуть не тільки прикрашати приміщення, але й діяти на його відвідувачів як антидепресант.

Приклади розслаблюючих квіткових композицій

Спробуємо візуалізувати все описане вище:

  • Композиція з горщикових рослин для кімнати відпочинку «Наш оазис». Фоном послужать декоративно-листяні види (драцени, монстери, дрібнолисті фікуси), доповнені штамбовими гібіскусами та орхідеями. Зелений колір листя дозволить відпочити очам, а яскраві екзотичні квіти зарядять енергією.
  • Композиція для переговорної кімнати зі зрізаних квітів «Гармонія». Основою можуть бути білі кали та сині іриси, зібрані в асиметричний букет та доповнені тендітними гілочками папороті та кількома зеленоквітковими кущовими хризантемами. Така композиція випромінює спокійну впевненість в успіху того, що має обговорюватись.
  • Композиція у скляній колбі «Привіт!» для вхідної зони. Головні герої композиції – ніжно-лимонні стабілізовані троянди, їх вишуканість відтіняють махрові голівки жовтого танацетуму, а решта простору у колбі наполовину заповнена сухоцвітами у золотисто-зеленій кольоровій гамі. Сонячна ікебана на вході в офіс – чудовий привід, щоб посміхнутися та отримати заряд гарного настрою на початку робочого дня.

Як бачите, квіти в офісі – це не тільки декор, що тішить око, але й важливий інструмент для покращення емоційного стану співробітників. Тож скористайтеся порадами від Ukraflora та переконайтесь у цьому твердженні на власному досвіді!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call