Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Квіти у горщиках як альтернатива букетам: що вибрати для класу

Дата: 23.08.2024Переглядів: 30Коментарі: 0
Квіти у горщиках як альтернатива букетам: що вибрати для класу

Щороку 1 вересня тисячі букетів наповнюють шкільні коридори. Але екологічні тренди та прагнення більш усвідомленого споживання пропонують нам альтернативу – квіти у горщиках. Такий подарунок не тільки гарний, але й практичний, він несе у собі набагато більше сенсу. У цій статті блогу Украфлора ми розглянемо, які квіти у горщиках можна вибрати як альтернативу букетам, не порушуючи при цьому традицій і дотримуючись усіх вимог, що висуваються до шкільних рослин.

Вимоги до шкільних квітів

При виборі рослин для школи важливо враховувати кілька ключових факторів:

  • Безпека. Це першорядна умова. Щоб вважатися абсолютно безпечними, рослини мають бути нетоксичними, не мати колючок або шипів, а також не видавати різкий аромат. Це особливо важливо для маленьких дітей.
  • Естетика. Гарні квіти сприяють створенню приємної атмосфери у класі, допомагаючи дітям розслабитися та відпочити від навчального навантаження. Крім того, яскраві забарвлення квітучих рослин роблять шкільну атмосферу більш затишною.
  • Витривалість. Рослини мають бути стійкими до змін умов, невибагливими та здатними виживати у різних обставинах. Наприклад, вони не мають бути занадто чутливими до провітрювання або рідкісних поливів під час канікул.
  • Простота у догляді. Турбота про рослини – це чудова можливість прищепити дітям любов до природи та відповідальність. Однак догляд має бути нескладним, щоб він не забирав надто багато часу в учнів та вчителів.
  • Фітонцидні властивості. Багато рослин мають здатність очищати повітря, що особливо важливо у багатолюдних закритих приміщеннях.

Які квіти у горщиках вибрати замість букета

Вибравши квітучі рослини відповідно до викладених вище вимог (ми це вже зробили!), зосередимося на естетиці.

  • Хризантеми. Один із найкращих варіантів альтернативного букета. Яскраві, пишні, з величезним вибором відтінків, вони створюватимуть теплу та затишну атмосферу у класі протягом півтора-двох місяців.
  • Гербери. Різнокольорові «ромашки» буквально випромінюють радість та веселощі, що робить їх чудовим вибором для створення позитивної атмосфери. Квітки гербери мають різноманітне, але завжди дуже яскраве забарвлення, тому якнайкраще підходять для оформлення приміщень, де присутні діти.
  • Сенполія (фіалка). Компактна рослина з ніжними, виразними квітками у синьо-блакитній або рожево-фіолетовій кольоровій гамі та з акуратними, часто «плюшевими» листочками. Ці квіти внесуть в атмосферу класу елементи домашнього затишку.
  • Каланхое. Ще один ідеальний варіант для школи. Цю рослину можна впізнати по яскравих, різнокольорових шапочках суцвіть, що височіють над м'ясистим темно-зеленим листям. Зауважимо, що у нашому списку каланхое – найвитриваліша квітка, здатна цвісти навіть у півтіні і обходитися без поливу довше за інші рослини.
  • Пеларгонія. Ще одна чарівна рослина з пишними, яскраво забарвленими суцвіттями та великою різноманітністю форм. Серед пеларгоній зустрічаються сорти з квітками, що візуально нагадують троянди, є схожі на фіалки, існують ампельні форми зі спадаючими суцвіттями. Вибираючи пеларгонію в якості шкільної рослини, слід знати, що деякі її види мають дуже яскравий аромат (наприклад, пеларгонія запашна – Pelargonium graveolens), їх при виборі слід уникати.
  • Гібіскус. Приваблива екзотична рослина з великими квітками, що здатна цвісти по кілька разів на рік, у тому числі й узимку. Невеликий кущик гібіскуса, увінчаний червоними, жовтими, помаранчевими, лососевими, білими або двоколірними квітами, оточеними яскраво-зеленим листям, виглядає, як готовий до вручення букет.
  • Бромелієві. Сімейство рослин, багато видів з якого випускають екзотичні квіти фантастичних форм та неймовірних забарвлень: ехмея – рожево-блакитні; гузманія і врієзія – червоні, червоно-білі, жовто-помаранчеві; тиландсія – лілово-рожеві. Ці екзоти вносять в інтер'єр класу колірну та структурну різноманітність, що робить обстановку більш неформальною та сучасною.

Будь-яка з перелічених вище квіток у горщику підходить для заміни традиційного шкільного букета, якщо оформити її відповідним чином. Декоративна флористична упаковка або декоративна сумочка – ось спосіб перетворити квітучу кімнатну рослину на букет, що не поступається красою звичайному, а за практичністю значно його перевершує.

Якщо вам подобається ідея альтернативного букету на 1 вересня, Ukraflora пропонує вашій увазі свою колекцію кімнатних рослин, а також творчу працю флористів, здатних перетворити будь-яку квітучу рослину на розкішний букет.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call