Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Ідеальний варіант весільного букету

Дата: 12.06.2024Переглядів: 133Коментарі: 0
Ідеальний варіант весільного букету

Весільний букет, або, як його частіше називають, букет нареченої – це важливий аксесуар, що вимагає особливої уваги при підготовці до весілля. Він має не тільки гармонійно поєднуватися з образом нареченої, а й вписуватися в атмосферу урочистостей. Вибір букета залежить від багатьох факторів – це і стиль весілля, і особисті переваги нареченої, і її вбрання, і пора року, на яку припадає урочиста подія, одна з найважливіших у житті будь-якої людини. У цій статті блогу Украфлора ми розглянемо основні характеристики весільних букетів, їх особливості та принципи вибору, а також запропонуємо декілька прикладів квіткових композицій у різних стилях.

Основні характеристики

Отже, весільні букети розрізняють за кількома ознаками:

За формою:

  • Кругла: класична і універсальна, що пасує будь-якій нареченій.
  • Каскадна: більш романтична та мальовнича, вона ідеально виглядає з пишними сукнями.
  • Пірамідальна: елегантна композиція, яка звужується до вершини і підкреслює стрункість нареченої.
  • Асиметрична: композиції, де елементи розташовуються неоднаково по обидва боки осі букету, надаючи образу природний і невимушений вигляд.
  • Бідермейєр: невеликий, дуже щільний та компактний букет з однакових або складених строго впорядкованими рядами різних квітів.

За розміром:

  • Мініатюрний: підійде для тендітних наречених та неформальних весіль.
  • Середній: найпопулярніший варіант, що підходить для більшості випадків.
  • Пишний: ефектний варіант для розкішного весілля.

За складом:

Найчастіше у весільних композиціях використовуються

  • Троянди – королеви весільної флористики, що символізують любов та красу.
  • Півонії – ніжні та пишні квіти, що уособлюють багатство та благополуччя.
  • Лілії – символ чистоти та невинності.

Крім того, у букеті нареченої часто зустрічаються фрезії, ранункулюси, еустоми, гортензії, гвоздики, хризантеми, кали. Квіткові поєднання можуть бути ніжними та пастельними або яскравими та контрастними, залежно від бажаного ефекту. Для додавання обсягу та текстури використовуються зелень (евкаліпт, папороті) та допоміжні квіти з дрібними бутонами (гіпсофіла, астильба, матіола). Весільні композиції часто прикрашають стрічками, мереживом, бусинами, брошками або навіть пір'ям, щоб підкреслити стиль та тему весілля.

Принципи вибору

Ідеальним буде вважатися той весільний букет, при виборі якого будуть враховані такі фактори:

  • Стиль весілля: букет має відповідати концепції дизайну весільного заходу та його загальній атмосфері – від строгої або розкішної до розслабленої та неформальної.
  • Сукня нареченої: форма та декор букету мають доповнювати фасон та стиль сукні, не гублячись на його тлі, але й не перетягуючи увагу на себе.
  • Особисті переваги: вибираючи букет, потрібно віддавати перевагу тим квітам, які подобаються або мають особливе значення для майбутнього подружжя. Букет, що наповнений символізмом, завжди надає нареченій особливого шарму.
  • Сезонність: вибір на користь сезонних квітів допоможе зробити весілля більш натхненним і незабутнім. Весняне весілля з конваліями або гіацинтами, осіннє – з айстрами або жоржинами, літнє – з соняшниками. Такий букет не забувається!
  • Колірна гамма: слід вибирати кольори не лише «під сукню» або колір очей нареченої, але й відповідно до загальної палітри кольору весілля.

Чим більше факторів буде враховано при виборі букету нареченої, тим ближчим він стане до поняття «ідеальний».

3 ідеї весільних композицій у різних стилях

  • Класика. Круглий букет білих троянд і півонії з атласною стрічкою ніжного рожевого кольору. Декілька гілочок евкаліпту підкреслять білизну квітів і зроблять композицію менш монолітною.
  • Бохо. Композиція, в якій навколо екзотичної протеї підкреслено недбало зібрано кілька рожево-бежевих троянд і багато різного роду колосків та трав в оливково-бежевій гамі.
  • Мінімалізм. Складається з одного виду квітів, наприклад, щільно згрупованих кал, і доповнений лише кількома стрілками лаконічними зелені.

На завершення зауважимо, що ідеальний весільний букет – це не той, що відповідає модним трендам, а той, що відображає індивідуальність нареченої та одночасно гармонійно поєднується з іншими елементами шлюбної церемонії. Сподіваємося, що ця стаття блогу Ukraflora допоможе вам зорієнтуватися та вибрати той самий унікальний букет, який ви й ваші гості визнають ідеальним.

 

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call