Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Гортензії у весільних букетах: ніжність та елегантність

Дата: 15.07.2024Переглядів: 107Коментарі: 0
Гортензії у весільних букетах: ніжність та елегантність

Ці квіти давно і міцно завоювали серця квітникарів та флористів, завдяки своїй красі, різноманітності та здатності гармонійно поєднуватися з іншими квітами. Саме тому їх так часто можна побачити у весільних букетах, але й не лише тому. Гортензії з їхніми чарівними, немов мереживними суцвіттями допомагають створити образ нареченої, привносячи до нього нотки ніжності, елегантності та являючи собою маркер гарного смаку. У цій статті блогу Украфлора ми розповімо про роль гортензії у весільних композиціях.

Історія та символіка

Гортензія – це квітучий чагарник родом із Азії, звідки його у XVIII столітті завезли до Європи, і де ця квітка стала неймовірно популярною серед представників вищого світу. Спочатку гортензії вирощувалися в оранжереях як екзотика, а потім вони стали використовуватися у садовому, парковому та палацовому дизайні. Пишні, але при цьому елегантні суцвіття різних форм і відтінків в оточенні яскраво-зеленого листя асоціювалися з благополучним, щасливим життям та розкішшю.

Як і в минулі часи, сьогодні гортензії символізують найсвітліші емоції та поняття, причому, залежно від кольору, значення може змінюватись.

У весільній флористиці гортензія уособлює чисте і вірне кохання, міцні сімейні зв’язки  та щастя, тому її часто використовують не тільки у букетах нареченої, але і як елемент декору місця проведення весільної церемонії.

Роль гортензій у весільних букетах

Ці благородні квіти відрізняються від інших насамперед своєю текстурою та забарвленням. Дуже великі суцвіття складаються з дуже дрібних квіток, внаслідок чого гілочка гортензії схожа на ажурну хмаринку. Забарвлення у квітів завжди ніжне, що дивовижно поєднується з самою суттю весільної церемонії. Кожен колір та відтінок несе певне смислове навантаження:

  • білий – символ чистоти та досконалості;
  • рожевий – це романтика, ніжність та жіночність;
  • блакитний – знак вірності, відданості та виконання бажань;
  • лілово-бузковий – символ розкоші, благополуччя та влади;
  • червоний уособлює пристрасне кохання, палкість, бажання.

Залежно від обраного кольору гортензій, весь букет «звучатиме» по-іншому. Другим, не менш важливим фактором є поєднання гортензій з іншими квітами, якщо не йдеться про монобукет. Зазвичай у збірних композиціях гортензіям відводиться другорядна, але дуже важлива роль – підкреслювати або відтіняти квіти, що солюють. Наприклад:

  • гортензії у поєднанні з трояндами створюють романтичний образ;
  • у поєднанні з півоніями на перший план виходить чуттєвість;
  • лілії з їх точеними формами в оточенні невагомих, мереживних суцвіть виглядають ще більш витончено та благородно.

Зрозуміло, букети розглядаються не самі по собі, а у контексті доповнення образу нареченої. Але у будь-якому разі гортензія вносить у весільний букет нотки романтики та надає йому візуальної легкості.

Приклади букетів у різних стилях

  1. Класика. Для класичного весілля ідеально підійдуть білі гортензії з суцвіттями-щитками у поєднанні з білими або вершково-кремовими трояндами та півоніями. Такий букет підійде до традиційної весільної сукні нареченої та підкреслить її молодість та свіжість.
  2. Рустик. У весільному букеті цього типу можна використовувати волотисті гортензії, суцвіття яких формою нагадують бузок, додавши до них контрастні за кольором польові, або схожі на них квіти та зелень. Гортензії зададуть вертикальну архітектуру букету та додадуть йому об'єм, а різноманітні доповнення – жвавість. Такі композиції виглядають невимушено та натурально, що чудово підходить для весіль на природі чи у сільській місцевості.
  3. Сучасний. У цьому випадку підійдуть яскраві суцвіття насичених відтінків (наприклад, густо-лілові або червоні) у поєднанні з екзотичними рослинами та сукулентами контрастних забарвлень. Такий неформальний букет підкреслить сміливість та оригінальність нареченої, створивши яскравий акцент на тлі загального образу. Очевидно, що подібна композиція гармонійно виглядатиме з відповідним вбранням, але ніяк не з традиційною білою сукнею та фатою.

Насамкінець слід сказати, що гортензії у весільних букетах відіграють важливу роль – вони створюють настрій. Їх присутність у квітковій композиції полегшує її, позбавляє монументальності та, як наслідок, формальності. Загляньте у розділ «Букети» сайту Ukraflora, оберіть за допомогою фільтра букети з гортензією та переконайтеся, що все, що ви щойно прочитали – чиста правда!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call