Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Екзотичні квітучі кімнатні рослини. Посібник з вибору та догляду

Дата: 28.05.2024Переглядів: 252Коментарі: 0
Екзотичні квітучі кімнатні рослини. Посібник з вибору та догляду

Багато любителів кімнатних рослин мріють створити у своєму будинку справжній тропічний оазис, де серед пишної зелені розпускаються дивовижні, яскраві квіти чудернацьких форм та забарвлень. Така мрія цілком реалістична, якщо знати особливості екзотичних рослин та оцінити власні можливості щодо забезпечення їм відповідних умов. У цій статті блогу Украфлора ми розповімо про кілька популярних рослин-екзотів, здатних цвісти не тільки в оранжереях, але й у звичайних квартирах.

Екзотичні квіти для домашнього вирощування

  • Амариліс. Розкішна квітка родом з Африки та Південної Америки з бутонами, що нагадують величезну лілію з червоними, рожевими, білими, кремовими, помаранчевими, фіолетовими пелюстками, іноді двоколірними, зі смужками та штрихами. Амариліс випускає квітконос, на якому поступово розкривається від 2 до 15 бутонів. Ця рослина дуже світлолюбна, віддає перевагу теплому утриманню, а відцвівши, входить у стан спокою, коли їй необхідна прохолода (10-15°C) протягом 2-3 місяців. В іншому амариліси не вибагливі, їм потрібен помірний полив і пересадки не частіше 1 разу на 3-5 років.

  • Дендробіум. Квітка із сімейства орхідей родом із тропічної Азії, Філіппінських островів, Океанії, Нової Зеландії. Рослина виглядає, як готовий букет, на його стеблі ростуть чарівної краси квіти – білі, рожеві, фіолетові, бордові, жовті, двокольорові, а також довге, елегантне листя, що служить природним декором. Дендробіуми віддають перевагу яскравому, непрямому світлу і добре почуваються у стандартному кліматі житла при температурі 18-25°С і вологості 40-50%. Обов'язковою умовою цвітіння є перепад денних та нічних температур 5-10°С і прохолодна зимівля при 12-18°С. Полив дендробіуму здійснюється після повного просихання субстрату шляхом занурення горщика у воду на 10-15 хвилин.

  • Стреліція. Екстравагантна гостя з Південної Африки до 2 м заввишки з віяловою розеткою великого листя і квітками до 20 см завдовжки, схожими на голівки екзотичних птахів з помаранчевими, жовтими, червоними, фіолетовими пелюстками-пір'ячками. Стреліції потрібно багато яскравого, розсіяного світла та вологе тепло (20-25 ° C при 75-80% вологості). Влітку та в період опалювального сезону листя слід обприскувати, а в теплий період 2-3 рази на день провітрювати приміщення, не допускаючи протягів та переохолодження рослини.

  • Мединілла. Її батьківщина – вологі філіппінські джунглі. Неймовірно привабливо виглядають спадаючі довгі стебла, усіяні гронами квіток у рожевих та червоних відтінках. Їхню красу відтінює велике, яскраве, шкірясте листя. Цвіте мединілла довго – до 2,5 місяців, поступово розкриваючи бутони. Як і всі тропічні мешканці, вона любить помірне тепло (21-25°C) і високу вологість (70-75%). Для запуску процесу цвітіння цій рослині потрібна зимівля при зниженій температурі (17-18°C) і мінімальному поливі. У теплу пору року рекомендується щедрий полив.

  • Зантедескія. В народі цю квітку часто називають «кольорова або кімнатна кала», але насправді це лише близька родичка кал. Зантедескія – африканська рослина з елегантними квітками-воронками рожевого, жовтого, помаранчевого, фіолетового, бузкового, вишневого кольору. Також зустрічаються великі зантедексії чисто-білого кольору, саме їх часто використовують у букетах і називають калами. Як і інші мешканці тропіків, рослина добре почувається в теплому, вологому кліматі (20-24°С при вологості 70-80%), і також вимагає періоду спокою при 10-12°С. Під час періоду активної вегетації квітці потрібні щоденні обприскування та полив у міру підсихання ґрунту, у стані спокою поливи практично не потрібні.

  • Ехмея. Екзотична рослина родом із Центральної та Південної Америки. Листя у ехмей довге, зібране у красиву розетку, із зеленим і жовтувато-зеленим листям, часто із сріблястим малюнком або смугастим. Крихітні квітки зібрані в компактні і досить непоказні суцвіття, зате приквітки ехмей яскраві, барвисті – червоні, рожеві, малинові, помаранчеві, жовті, фіолетові та завжди незвичайної, або навіть химерної форми. Відцвівши один раз у житті, розетка поступово відмирає, перед тим давши відросток, з якого розвивається нове рослина. Ехмеї люблять помірне тепло (16-25°С) яскраве, розсіяне світло, щоденні обприскування. Цвітіння ініціює коливання денних та нічних температур у зимовий період.

Якщо ви відчуваєте, що здатні створити відповідні умови для екзотичних рослин, переходьте на сторінки каталогу Ukraflora та сміливо приступайте до вибору! Ми бажаємо вам удачі у здійсненні вашої мрії!

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call