Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Екзотичні букети: Дивовижні квіти з різних куточків світу

Дата: 19.07.2024Переглядів: 84Коментарі: 0
Екзотичні букети: Дивовижні квіти з різних куточків світу

Світ квітів вражає своєю чарівною красою та різноманітністю. Але якщо троянди, тюльпани та лілії з давніх-давен є звичними гостями у наших букетах, то є й такі рослини, які сміливо можна назвати справжньою екзотикою. Вони не лише прикрашають композиції, але й вносять до них нотки незвичайності та загадковості. У цій статті блогу Украфлора ми розповімо про екзотичні квіти, які завоювали серця людей в усіх куточках світу і часто використовуються у сучасній флористиці.

7 незвичайних рослин для створення оригінальних букетів

  1. Протея. Королева екзотичних квітів родом із Південної Африки. Її великі суцвіття до 30 см у діаметрі комусь нагадують корону, комусь – НЛО з розправленими антенами, що опустився на землю, комусь – морське чудовисько з червоними або рожевими пелюстками-щупальцями. У будь-якому випадку протея є ідеальним центральним елементом нетрадиційного букету, навколо якого можна вибудовувати всю композицію. Ця рослина символізує мужність і стійкість, у букеті протея привертає до себе увагу і надає всієї композиції значущість, особливо якщо вона оточена більш ніжними та витонченими рослинами.
  2. Стреліція. Квітка, яку частіше називають «райський птах», росте у Південній Африці й відразу привертає увагу своєю незвичайною формою та яскравими кольорами. Її квітки, що складаються з довгих, гострих пелюсток, забарвлених у сині та помаранчеві кольори, височіють над зеленою масою листя, створюючи образ екзотичного птаха, який лише на мить присів на кущ передихнути, перш ніж спурхнути та знову летіти у своїх райських справах. Ця квітка символізує свободу та політ натхнення, її люблять використовувати у букетах, призначених для людей творчих професій або як символ новаторських ідей.
  3. Геліконія. Екзотична квітка з тропічних лісів Південної Америки та островів Океанії, близька родичка стреліції. Її довгі, яскраво забарвлені суцвіття нагадують клешні омарів, за що рослину іноді називають «омарячий кіготь». Пелюстки геліконії бувають червоними, помаранчевими, жовтими, рожевими, двоколірними. Геліконія вносить у букет яскравість і динаміку, робить композицію більш енергійною, особливо у поєднанні із зеленню та іншими екзотичними квітами.
  4. Антуріум. Квітка, що має багато народних назв (фламінго, хвостоцвіт, чоловіче щастя) родом із тропіків Південної та Центральної Америки. Його глянсово-червоний приквіток і суцвіття-качанчик, що бадьоро стирчить вгору, ніколи не залишаються непоміченими, що робить антуріум улюбленим елементом екзотичних букетів. Ця рослина символізує гостинність та щастя, тому її часто використовують у різноманітних флористичних композиціях, а також вирощують у горщику як кімнатну рослину.
  5. Орхідея Ванда. Вишукана квітка родом із Південно-Східної Азії, Індонезії, Австралії. Великі квіти цієї неймовірно красивої орхідеї можуть бути різних забарвлень – від білого до синього і яскраво-фіолетового, іноді з дрібними, схожими на іскорки цятками на бархатистих пелюстках. Ванда символізує витонченість і елегантність, її часто використовують у весільних букетах, як подарунок ювіляру та в інших особливо урочистих випадках. Букет за участю орхідеї Ванда завжди виглядатиме розкішно.
  6. Глоріоза. Фантастичного вигляду квітка родом із Африки та Азії з яскравими, перевернутими назовні, наче кучерявими пелюстками, що нагадують язики полум'я, що вириваються нагору. Квітки глоріози забарвлені у червоний, жовтий та помаранчевий кольори з плавними переходами від одного до іншого. Ця рослина, що символізує славу й успіх, додає у композиції яскравості та динамічності, особливо у комбінаціях із зеленню, але також цікаво та незвичайно вона виглядає у монобукетах.
  7. Амарант або щириця. Екзотичний гість з Південної Америки, відомий своїми довгими суцвіттями, що спадають, переважно у червоних, рожевих і пурпурових тонах. Амарант – справжня знахідка для створення асиметричних та каскадних букетів. Ця квітка символізує безсмертя і вічне кохання, її часто використовують у весільних букетах та декоративних квіткових композиціях для особливих випадків.

Екзотичні квіти не лише прикрашають букети своїми незвичайними формами, а й надають їм особливого змісту. Кожна з цих дивовижних рослин має унікальний характер і символіку, які можуть зробити будь-який букет єдиним у своєму роді.

Вибираючи екзотичні квіти для своїх композицій, ви даруєте не лише красу, а й частинку казкової чарівності з різних куточків світу. Флористи Ukraflora дуже цінують такі квіти та часто використовують їх при створенні авторських букетів.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call