Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Драцена Сандера – «бамбук щастя» у домі

Дата: 27.09.2023Переглядів: 3061Коментарі: 0
Драцена Сандера – «бамбук щастя» у домі

Більшість любителів кімнатних рослин напевно бачили у продажу або в інтер'єрах ефектно закручені в спіралі та хитромудрі фігури пагони, які зазвичай позиціонуються як «щасливий бамбук». Але не всі знають, що ця культура жодного стосунку до бамбуку не має. Насправді це досить типовий представник роду Драцен, названий так через візуальну схожість сегментованих пагонів із справжнім бамбуком. З цієї статті блогу Украфлора ви дізнаєтеся про особливості цієї симпатичної і дуже популярної сьогодні кімнатної рослини, а також отримаєте інформацію щодо її домашнього утримання.

Lucky Bamboo – секрет назви

Вважається, що щасливий бамбук – це талісман, здатний приносити у дім здоров'я, щастя та везіння. Повір'я пішло з Китаю, де за легендою бідна жінка поблизу свого будинку знайшла кілька гілочок, як вона вважала, бамбука і вирішила продати їх, щоб заробити хоч трохи грошей. Надалі, які б неприємності не траплялися з героїнею легенди, підібрані рослини швидко виростали знову і знову, ніколи не втрачаючи своєї свіжості та краси. Згодом «бамбуковий бізнес» став успішним, і в оселю жінки прийшли процвітання та успіх. Саме ця китайська легенда стала причиною того, що люди в усьому світі стали використовувати рослину як подарунок, вірячи в те, що вона приносить у дім позитивні енергії та щастя. Так класична драцена отримала міжнародне ім'я Lucky Bamboo.

Що являє собою драцена Сандера

Sanderiana (вона ж Драцена Брауна) – деревоподібний представник роду Драцен із сімейства Спаржових. Даний вид походить з країн Південно-Західної Африки, де зростає в нижніх ярусах тропічних лісів, а також на стику мангрових заростей та саван. У дикій природі довгі, тонкі гілки цієї драцени постійно тягнуться до світла через щільне рослинне покриття.

Прямостоячі стебла драцени Сандера розгалужуються майже від самої основи і ростуть практично вертикально, чим також нагадують бамбук. Листя довжиною до 25 см часто вигнуте і має злегка хвилястий край, уздовж якого розташовуються борозенки, внаслідок чого однотонно-зелений лист іноді виглядає строкатим. У домашніх умовах Dracaena sanderiana може зацвісти, хоча це досить рідкісне явище. Суцвіття у неї колосоподібне, до 30 см завдовжки, а самі квітки крихітні, білого та кремового кольору, досить непривабливі і до того ж мають не надто приємний запах. Декоративної цінності суцвіття драцени Сандера не має, у разі появи квітконоса його зазвичай відразу видаляють.

Умови утримання

Драцена Сандера абсолютно невибаглива в утриманні та дуже проста у догляді. З нею впорається навіть новачок.

  • Освітлення. Вважається, що ця рослина нормально почувається навіть у глухій тіні. Це дійсно так, бамбук щастя не переносить прямих сонячних променів, а от гарне розсіяне освітлення йому точно не зашкодить, оскільки листя на світлі стає яскравішим.
  • Клімат. Драцена Сандера воліє до тепла, найкращий розвиток вона демонструє при +20-30°C. До вологості повітря особливих вимог немає, обприскування листям не потрібні.
  • Полив. Регулярний полив є ключовим моментом у догляді за цією драценою. Земля має бути вологою, але не перезволоженою. Важливо уникати застою води у піддоні. Слід також враховувати, що рослина дуже чутлива до хлору, тому вода знадобиться відстояна.
  • Ґрунт. Вирощувати Dracaena sanderiana слід у пухкому, добре дренованому ґрунті, збагаченому поживними речовинами.
  • Підживлення. У період активного росту (навесні та влітку) рекомендується підгодовувати рослину 1 раз на місяць добривом для декоративно-листяних культур.
  • Пересадка. Молоді рослини вимагають пересадки кожні 1-2 роки, а дорослі – раз на 2-3 роки. Це допомагає запобігти скупченості коренів і забезпечує гарне зростання.
Як бачите, драцена Сандера відрізняється достатньою невибагливістю. Дотримуючись простих правил догляду, ви зможете насолоджуватися її екзотичною красою та додати трохи екстравагантності у свій інтер'єр. Про те, як самостійно сформувати спіральний Lucky Bamboo читайте на сторінках блогу Ukraflora.

 

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call