Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

Авторські букети як індивідуальний вираз. Як підібрати ідеальний букет

Дата: 27.06.2024Переглядів: 69Коментарі: 0
Авторські букети як індивідуальний вираз. Як підібрати ідеальний букет

Квіти – універсальний подарунок та найкращий спосіб без зайвих слів передати власні емоції одержувачу букета. Даруючи квіти, можна привітати зі значною у житті подією, висловити повагу, передати побажання, вибачитися. І чим точніше дарувальнику вдасться вибрати букет для свого візаві, тим яскравіше прозвучить цей невербальний меседж. У цій статті блогу Украфлора ми розглянемо авторські букети (збірні флористичні композиції) як спосіб передати багату гаму почуттів, яку може відчувати дарувальник букета до його одержувача.

Квіти та ідеї

Авторський букет, створений досвідченим флористом, це не просто оберемок красивих квітів, це метафоричний вислів, в якому ясно простежуються закладені в нього ідеї та почуття. Це відчуття складається з кількох факторів:

  1. Вибір квітів. За кожною квіткою тягнеться шлейф образів, складених століттями і навіть тисячоліттями, та інтуїтивно зрозумілих практично будь-якій людині. Так букет, в якому домінують троянди, говорить про всепоглинаючу любов, півонії розкажуть про ніжну чуттєвість, лілії – про бажання висловити захоплення, орхідеї – про прагнення повідомити про унікальність тієї, кому вони призначені. Переважна більшість тих чи інших квітів у збірній композиції висуває на передній план ту чи іншу емоцію.
  2. Колірна гама. Сприйняття кольорів і відтінків – ще більш давнє почуття, яке не потребує пояснення. Букет з переважанням червоних тонів свідчить про сильні, чисті, гарячі емоції, білий колір говорить про дбайливе ставлення до одержувача, пастельні тони – втілення м'якості та тепла, світло-рожеві – це щемка ніжність, пурпурово-рожеві або яскраво-фіолетові – екстравагантність та навіть виклик. Вміла комбінація цих відтінків у букеті створює його основне емоційне тло.
  3. Квіти-компаньйони. Квіти, що виступають на другорядних ролях в авторських букетах, покликані або підтримувати основну квітку, посилюючи емоцію і надаючи їй багатогранність, або виступати на контрасті, відтіняючи та виділяючи її. Наприклад, мереживна гілочка гортензії у поєднанні з півоніями посилить відчуття ніжності, що лине від букета, а та сама гортензія, що обрамляє кали, підкреслить їх досконалу форму, додавши вишуканості і зробивши композицію динамічнішою.
  4. Допоміжні рослини. Рослинний декор – важлива складова авторського букету. Адже ці, начебто, другорядні елементи, створюють атмосферу. Точені гілочки евкаліпту, самшиту, рускусу додають елегантності та стилю, гіпсофіла вносить у будь-яку композицію нотки романтики, папороті та берграс роблять її природною, а всі вони разом вдихають у букет життя, позбавляючи його непотрібної монолітності.
  5. Форма, розмір, композиція. Уявлення про те, що чим більше букет, тим яскравішим є прояв емоцій, вважається давно застарілим та навіть примітивним. Набагато більше значення має форма та її співвідношення з розмірами. Наприклад, вертикальний букет з великих квітів на довгих ніжках виглядає елегантно і служить знаком поваги, округла композиція виглядає дуже інтимно, а асиметрична створюється для того, щоб дивувати і вражати. Тому вертикальний букет всього з трьох кал з грамотно підібраною зеленню може виглядати ефектніше і виразніше, ніж цілий оберемок троянд. Адже в авторських букетах насамперед важлива ідея!

Як вибирати букет

Очевидно, що вибір букета залежить від того, що саме дарувальник хоче повідомити одержувачу. Щоб уникнути невдалого вибору та навіть недоречності подарунку, слід уважно прислухатися до своїх почуттів.

  • Бажаючи розповісти про кохання, віддавайте перевагу квітам у теплих тонах із чуттєвим підтекстом – трояндам, півоніям.
  • Захоплення та захват краще за інші квіти передають лілії та орхідеї будь-яких забарвлень.
  • Передати справжню ніжність допоможуть анемони, гортензії, ранункулюси, еустоми, білі та рожеві тюльпани.
  • Про повагу розкажуть авторські букети, де на перший план виведені хризантеми, гладіолуси, кали, незалежно від їхнього забарвлення, а також білі гвоздики.
  • Для дружнього, оптимістичного букету підійдуть гербери, соняшники, різнокольорові фрезії або альстремерії.

Визначившись із почуттями та вибравши основну квітку, довірте подальше флористу. Маючи достатній досвід, він знайде способи висловити вашу емоцію найбільш яскраво, використовуючи для цього всі доступні йому засоби та всю свою майстерність. Ваш творчий тандем зі флористом – це найкращий спосіб зробити букет індивідуальним та у всіх сенсах авторським, а отже – ідеальним. Приклади готових авторських композицій можна переглянути у відповідному розділі сайту Ukraflora.

Повязані товари

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call