Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

5 кімнатних рослин, здатних подарувати відчуття вічного літа

Дата: 20.05.2024Переглядів: 106Коментарі: 0
5 кімнатних рослин, здатних подарувати відчуття вічного літа

Пізньої осені, коли опадає останнє листя і природа засинає, світ за вікном здається похмурим та безрадісним. Особливо це відчувається останніми роками, коли сніг в Україні став рідкісним гостем. Пейзаж у сірих тонах діє на нашу психіку пригнічуючи, тому домашня атмосфера стає важливим чинником у досягненні психологічного комфорту. Допомогти вирішити це завдання можуть кімнатні рослини, здатні перетворювати простір, робити його яскравішими, наповнювати життям та барвами. У цій статті блогу Украфлора ми розповімо про те, які кімнатні рослини подарують відчуття вічного літа, допомагаючи нам впоратися із зимовою депресією.

Вибір рослин

Будь-які кімнатні рослини – це частинки природи, що мешкають у нашому домі та оживляють його своєю присутністю. Однак деякі типи рослин краще за інші створюють атмосферу літа. До них, зокрема, належать:

  • види, що здатні цвісти в холодну пору року;

  • тропічні рослини;

  • кімнатні цитрусові, що плодоносять цілий рік.

Щоб зупинити свій вибір на тій чи іншій кімнатній рослині, потрібно уважно вивчити її особливості та оцінити власні можливості. Чи здатні ви створити відповідні умови, щоб рослина продемонструвала всю свою красу? Адже деяким із них потрібно багато світла, іншим – прохолодна зимівля або підвищена вологість. Існують і зовсім невибагливі види, які вміють пристосовуватись до стандартного кімнатного клімату і часто при цьому не поступаються красою своїм вимогливим товаришам. Проте, якщо ви хочете отримати справжній оазис серед зимової сірості, віддайте перевагу рослинам з нашого списку.

Топ-5 кімнатних рослин для створення літньої атмосфери

1.  Гібіскус. Кімнатний гібіскус або китайська троянда зачаровує яскравими квітками, що розкриваються будь-якої пори року. Його глянсове темно-зелене фігурне листя прикрашає стебла, створюючи пишний кущ. Цвітіння гібіскусу – це калейдоскоп кольорів: від ніжних рожевих та кремових до яскравих червоних, помаранчевих та жовтих відтінків. Гібіскус досить невибагливий, він добре почувається на сонячних вікнах, любить регулярний полив, нормально витримує відносно сухе повітря. Ця рослина стане яскравим акцентом у будь-якому інтер'єрі.

2. Азалія. Примхлива красуня, що підкорює пишним цвітінням у зимові місяці. Невисокий кущик із шкірястим темно-зеленим листям, немов дорогоцінним камінням усипаний яскравими бутонами – білими, червоними, рожевими, фіолетовими. Цвітіння азалії – це свято, що триває кілька місяців поспіль. Але її примхливий характер потребує турботи і насамперед – прохолодного утримання (10-15ºС), а восени у період закладки бутонів азалії потрібен справжній холод (6-8ºС).

3. Орхідея. Екзотична красуня з витонченими квітками найнеймовірніших кольорів, що немов парять у повітрі. Існує багато родів, видів та сортів орхідей, деякі з них дуже вимогливі, деякі – невибагливі. Фаленопсис, наприклад, витримує ледь не спартанські умови, а Ванді знадобиться оранжерейний клімат. Поєднує орхідеї те, що всі вони цвітуть незалежно від пори року, і, якщо грамотно підібрати рослини, цвітіння у вашому домі триватиме безперервно.

4. Пальми. Кімнатна пальма – це заморська гостя, що привносить в оселю атмосферу тропічного раю. Розлога крона з пір'ястого листя на здерев’янілому стовбурі чудовим чином пожвавлює будь-який простір, а бонусом є фантастичної краси тінь від прекрасного ажурного листя. Пальма – невибаглива рослина, вона не потребує частого поливу, непогано почувається у півтіні, досить швидко росте. Підрослий екземпляр-крупномір стане ідеальною окрасою просторого приміщення, а в деяких випадках пальма стає центральним елементом інтер'єру.

5. Цитрусові. Компактні деревця з глянцевим листям і яскравими плодами дарують естетичну насолоду і наповнюють будинок чарівним ароматом. Навесні цитрусові радують пишним цвітінням, а плоди вони здатні давати цілий рік. Догляд за цитрусовими нескладний, але потребує знань та уваги. Ці рослини люблять свіже повітря, добре почуваються на балконі та лоджії, а деякі види цитрусових навіть здатні витримувати невеликі та недовгі заморозки. Мініатюрні, барвисті апельсини, лимони, мандарини, лайми, що дозрівають на міцному деревці, – це не лише краса та користь, а й джерело гордості за свою працю. І відчуття нескінченного літа!

Магазин Ukraflora пропонує вам подбати про майбутню зиму завчасно. У нас ви можете купити всі перелічені вище рослини, щоб до сезону холодів вони встигли адаптуватися і надалі тішили вас бадьорим виглядом багато років поспіль.

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call