Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

Замовити дзвінок
БЛОГ

10 квіткових рослин, які красиво цвітуть влітку

Дата: 31.07.2023Переглядів: 3026Коментарі: 0
10 квіткових рослин, які красиво цвітуть влітку

Літо – золота пора квітникарів. Садові ділянки розквітають безліччю різноманітних квітів, одні відцвітають, поступаючись місцем іншим, і так до кінця сезону. В цій статті блогу Украфлора ми розповімо про найяскравіших представників садової флори, поділимося деякими особливостями зростання та догляду за ними, а також розкажемо про використання цих чарівних рослин у садовому дизайні.

Окраса вашого саду

До найпопулярніших садових культур належать наступні види:

  1. Троянда (Rosa). Королева квітів та квітників троянда випромінює елегантність та ніжність. Її бутони бувають різноманітними за розміром та кольором: від великих до мініатюрних, від ніжно-рожевих до темно-червоних, білих, жовтих, кремових, вершкових.

  2. Півонія (Paeonia). Півонії виділяються своїми гігантськими, пишними квітками і багатою палітрою кольорів: від пастельних до насичено-рожевих та густо-червоних. Цвітіння півоній стартує наприкінці весни і триває протягом червня, створюючи у саду розкішну та водночас романтичну атмосферу. Ці квіти мають чудовий, легко впізнаваний аромат.

  3. Лілія (Lilium). Лілії відомі своєю вишуканою красою та воістину королівським іміджем. Вони мають великі, неначе вирізані рукою художника квітки з граціозно вигнутими пелюстками, що височіють на струнких стеблах. Лілії цвітуть на початку літа, тривалість цвітіння цих квітів відчутно подовжується, якщо вони зростають не на відкритій ділянці, а у плямистій тіні.

  4. Ірис (Iris). Іриси привертають увагу своїми яскравими різнокольоровими пелюстками, схожими на півневі хвости, за що і отримали народну назву «півники». Ці квіти цвітуть навесні та раннім літом і на цей час вони є що не найяскравішими серед усіх садових рослин.

  5. Гладіолус (Gladiolus). Гладіолуси вражають своїми високими колосоподібними квітконосами, що поступово розкриваються шляхетними квітками – від білих до яскравих відтінків червоного, рожевого, помаранчевого, фіолетового та навіть чорного. Гладіолуси цвітуть у другій половині літа, обожнюють сонце і не переносять надлишок води. У садовому дизайні ці квіти зазвичай використовують для створення вертикальних акцентів.

  6. Гортензія (Hydrangea). Це вишукана рослина з об'ємними, схожими на кольорові хмаринки суцвіттями, які складаються з безлічі дрібних квіточок. Гортензії бувають білими, рожевими, фіолетовими, блакитними. Якщо вносити у ґрунт підкормку зі вмістом сульфату алюмінію, сніжно-білі суцвіття поступово перетворюються на блакитні та навіть сині. Гортензія славиться аристократичною красою та здатністю створювати приголомшливі колірні комбінації у садовому ландшафті.

  7. Ломиніс або клематіс (Clematis). Клематіси – це ліани з чарівними зірчастими квітами різних кольорів та відтінків. Вони віддають перевагу сонячним місцям, цвітуть навесні та влітку, але деякі види продовжують цвісти восени. Клематиси ідеально підходять для прикраси парканів, арок та створення живих мальовничих ширм.

  8. Петунія (Petunia). Петунії – чи не найбільш розповсюджені садові культури, що славляться безліччю яскравих квіток. Вони представлені в багатьох колірних варіантах, включаючи рожевий, фіолетовий, червоний, білий та багато інших. В залежності від сорту, петунії цвітуть протягом всього літа, мають яскраво виражений аромат, що посилюється у вечірні години, та чудову здатність залучати метеликів та інших корисних комах у сад.

  9. Флокс (Phlox). Флокс – це багаторічна рослина з мініатюрними ароматними квіточками, зібраними в складні мальовничі суцвіття (тірси). Вони можуть бути різноманітними за кольором – білими, рожевими, червоними, фіолетовими, пурпурними, строкатими, зі штрихами та «очками». Флокс цвіте у другій половині літа з заходом на осінь. Ці квіти є чудовим вибором для створення клумб та міксбордерів.

  10. Остеоспермум (Osteospermum). Ці надзвичайно мальовничі квіти також мають назву «африканські ромашки», оскільки формою нагадують справжні ромашки, але розмальовані у всі кольори веселки. Африканські ромашки невибагливі, їх не треба часто поливати, адже на своїй батьківщині вони чудово пристосувались до посух. Остеоспермум рясно цвіте протягом всього літа, легко вписується в різні садові стилі і може використовуватися в квітниках, контейнерах, групових посадках або як бордюрні рослини.

На завершення маємо сказати: незалежно від назви, всі квіти прекрасні, адже вони є найдосконалішими витворами природи. Тому виокремлювати якісь певні рослини принаймні некоректно, все залежить від смаку кожного конкретного поціновувача квітучих садових культур. Більш детальну інформацію про окремі види квітів Ви можете отримати зі сторінок блогу Ukraflora.

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтний благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call